Gammelbackan alueen tarvekartoitus on käynnistynyt – minkälaisia tiloja tarvitaan?

Gammelbackan alueen tarvekartoitus sivistyspalveluiden kokonaisuudesta on alkanut, tiedottaa Porvoon kaupunki.

Porvoon kaupunki kaavoittaa lähitulevaisuudessa keskustan länsipuolelle uusia asuinalueita, joilla on vaikutusta myös Gammelbackan alueen väestömääriin.

Tarvekartoituksessa on huomio erityisesti esiopetuksen ja vuosiluokkien 1-6 alueellisen tulevaisuuden tilanteessa ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden uudistamistarpeissa alueella.

Lisäksi selvitetään, miten tulevia tiloja voitaisiin hyödyntää esimerkiksi alueella toimivien erilaisten yhdistysten toimintaan.

Purkulistalla olevasta Gammelbackan monitoimitalosta ei ole tehty kattavaa kuntokartoitusta – ”Ovatko päättäjät LVIS-korjaussuunnitelman pohjalta siinä uskossa, että rakennus on purkukuntoinen?”

Nykyinen Peipon koulu esitetään purettavaksi samoin kuin sitä vastapäätä sijaitseva monitoimitalo. Korvaavia ratkaisuja tarvitaan, mutta mitään päätöksiä niistä ei ole tehty, kaupunki toteaa tiedotteesaan.

Kaupunginhallitus päättää tätä koskevasta rakennusten purkamisesta ja uudisrakentamisen linjauksesta tulevana maanantaina.

Tarvekartoituksella luodaan tiedotteen mukaan osaltaan edellytyksiä päätösten tekemiselle. Nykyisiä tiloja ja kiinteistöjä ylläpidetään käyttötarkoituksen mukaisessa kunnossaan niin kauan, kunnes korvaavat tilat ovat valmistuneet.

Tutkimuksia löytyy, mutta ei kokonaisraporttia – ”Vanhaa toimimatonta tilaa ei kannata korjata, vaikka miten halpaa olisi”

Tarveselvityksessä selvitetään minkälaisia tiloja tulevaisuudessa tullaan tarvitsemaan alueen ikärakenteiden muutokset huomioiden. Kaupungin tiedotteen mukaan tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka palvelevat niin varhaiskasvatuspalveluiden, koulutuspalveluiden kuin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden asiakastarpeita.

– Alueen koulut osallistuvat yhteisen pedagogisen suunnitelman laatimiseen alueelle. Tarveselvityksen yhteydessä linjataan keskeiset, suuret pedagogiset linjat, joilla on merkitystä arkkitehtuurillisesti, eli nyt selvitetään nimenomaan palvelujen edellyttämiä tarpeita ja suunnittelun yksityiskohtiin mennään myöhemmin, kertoo koulutusjohtaja Jari Kettunen tiedotteessa.

Gammelbackassa kerätään nimiä toimitalojen puolesta – ”Kunto ja korjaustarpeet selvitettävä ennen purkua”

"Tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten" – kaupunginhallitus päättää Porvoon myytävistä ja purettavista kiinteistöistä helmikuussa

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut