Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjallisuuden Runeberg-palkinto Quynh Tranille

Vuoden 2022 Runeberg-kirjallisuuspalkinto on myönnetty kirjailija Quynh Tranille romaanista Skugga och svalka / Varjo ja viileys (Förlaget / Teos).

Palkinnon saajan valitsi kymmenen ehdokkaan joukosta raati, johon kuuluvat kirjailija Marja-Leena Tiainen, kriitikko Merja Leppälahti ja kirjallisuudentutkija Hanna Lahdenperä.

Voittajateos kuvaa lapsen näkökulmasta Pohjanmaan rannikkokaupungissa asuvan vietnamilaislähtöisen perheen elämää. Raadin mukaan tuokiokuvista koostuva romaani on moniääninen ja kielellisesti rikas.

Skugga och svalka on Pietarsaaressa varttuneen, tällä hetkellä Malmössä asuvan Tranin (s. 1989) esikoisromaani. Teoksen on suomentanut Outi Menna.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands svenska författareföreningin kirjallisuuspalkinto. Palkinto on perustettu vuonna 1986. Palkinto jaetaan vuosittain Porvoossa kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivänä 5. helmikuuta. Palkintosumma on 20 000 euroa.

Livetallenne palkinnon luovutustilaisuudesta

Lue lisää: "Alussa oli minä, Hieu, Má ja Pietarsaari" – Quynh Tranin kuvaus vietnamilaisperheestä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla kasvoi kohtaus kohtaukselta esikoisromaaniksi, joka on nyt Runeberg-ehdokas