Jalkakäytävän ja pelastusteiden talvikunnossapito kuuluu Porvoossa kiinteistölle – Pelastuslaitos: ”Tulee huolehtia erityisen hyvin etenkin talvella”

Muistathan, että jalkakäytävän talvikunnossapito kuuluu kiinteistölle. Kaupungin vastuu on puolestaan kadun ja pyörätien tai yhdistetyn jalankulku-pyörätien talvikunnossapito, kaupunki muistuttaa tiedotteessaan.  

Ethän myöskään kolaa tai auraa lunta pihaltasi naapurin tontille, kadulle tai kaupungin puistoalueelle. Katualueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on määritelty laissa. 

– Kadulla ei voi varastoida lunta. Jos lumikasat eivät mahdu omalle tontille, ne pitää ajaa kaupungin lumenkaatopaikalle. Tontin- ja kiinteistön haltijoiden kannattaa sopia yhdessä urakoitsijan kanssa lumenajosta lumenkaatopaikalle, kertoo katutarkastaja Torbjörn Karlsson.

Porvoon lumenkaatopaikka sijaitsee Hornhattulassa.

Voit pyytää kaupungilta siirtokehotusmerkkejä ajoneuvojen siirtämistä varten, jos et muuten pääse poistamaan lumikasoja. Palvelu on ilmainen taloyhtiöille.

Tontinhaltijana vastaat myös tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta. Pelastustiet on tärkeä pitää avoinna. Pelastustietä pitkin hälytysajoneuvot pääsevät riittävän lähelle rakennusta onnettomuuden sattuessa. Lisäksi paloautojen on päästävä tarpeeksi lähelle sammutusveden lisäsyöttöpaikkoja.

– Onnettomuustilanteessa jokainen paloauton tai ensihoitoyksikön perille saapumista viivästyttävä minuutti voi olla ratkaiseva. Siksi kiinteistöjen pelastusteiden kunnossapidosta tulee huolehtia erityisen hyvin etenkin talvella, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Kynsijärvi kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut