Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti ja Albert – kahden maiseman näyttely Porvoon Vanhalla raatihuoneella

Porvoon museon 125-vuotisjuhlanäyttelyssä nähdään Antti Linnovaaran ja Albert Edelfeltin teoksia Vanhan raatihuoneen historiallisessa suuressa salissa.

Taidemaalari Linnovaara tuo maalausinstallaatiossaan esiin maiseman kokemuksen ja yhdistää sen Edelfeltin (1854–1905) tulkintoihin maisemasta. Näyttelyssä on esillä Linnovaaran teosten rinnalla neljä hänen valitsemaansa Edelfeltin teosta.

Linnovaara tunnetaan etenkin tummansävyisistä maalauksistaan, joissa maisemallisuus on vahvasti läsnä.

Edelfelt työskenteli kesäisin Porvoon ulkopuolella Haikkoossa, jossa hän maalasi monet ulkoilmamaalauksistaan. Molemmat taiteilijat ovat ammentaneet kokemuksia Haikkoon selän ja sen ympäristön maisemista.

Linnovaara, syntynyt 1960, on pitänyt lukuisia yksityis- ja museonäyttelyitä Suomessa ja Suomen ulkopuolella. Hänen kansainvälinen läpimurtonsa tapahtui 1992 New Yorkissa suurikokoisilla luontoa ja ympäristöä havainnoivilla teoksilla.

Linnovaaran teoksia on sekä julkisissa että yksityisissä taidekokoelmissa Suomessa ja Suomen ulkopuolella muun muassa Suomen ja Ruotsin valtion taidekokoelmissa. Linnovaara on asunut ja työskennellyt useita vuosia Porvoossa.

Edelfeltin teokset installaatiossa ovat Serlachius-museoiden ja Porvoon museon kokoelmista. Porvoon museon kokoelmassa on Albert Edelfeltin teoksia ja henkilöhistoriallista aineistoa museon perustamisesta alkaen.

Näyttelyä ovat tukeneet Svenska kulturfonden ja Aktiansäätiö Porvoo sr.

Antti ja Albert – kaksi maisemaa -näyttely, Vanha raatihuone, Jokikatu 45. Avoinna ke-su 12–16, suljettu ke 16.2. www.porvoonmuseo.fi

https://www.facebook.com/porvoonmuseo/