Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon vanhempainyhdistykset etsivät palkittavaa aikuista kouluista: Ehdota, kuka kouluyhteisössä on vuoden yhteistyöntekijä

Porvoon vanhempainyhdistykset (POFF) etsii jälleen vuoden yhteistyöntekijää porvoolaisista kouluyhteisöistä. Kollegoita pyydetään tekemään ehdotuksia työkavereistaan maaliskuun loppuun mennessä.

Onko juuri Sinun työkaverisi yhteistyön rakentaja sekä koulun sisällä että suhteessa koteihin? Myönteinen, toista arvostava ja niin oppilaan, työkaverin kuin huoltajankin yksilöllisesti kohtaava? Onko hänen työnsä tavoitteellisen osallistavaa, läpinäkyvyyttä edistävää ja kodeille aktiivisia vaikutusmahdollisuuksia luovaa? Lapselle ja nuorelle lämpöä ja ymmärrystä osoittavaa?

Poikkeukselliset ajat ovat puheenjohtaja Marika Salomaan mukaan korostaneet sitä, miten tärkeää on kodin ja koulun toimiva yhteistyö lasten ja nuorten hyväksi.

– Etsimmekin nyt porvoolaisista kouluista henkilöä, joka on omaksunut yhteistyöntekijän roolin ja ollut valmis vaikeinakin aikoina toimimaan ratkaisuja etsien ja yhteistä ymmärrystä lisäten, hän painottaa.

Kun haluat kiittää kollegaasi – opettajaa, koulunkäynninohjaajaa, oppilashuollon henkilöstöä tai muuta koulun henkilökuntaa – hyvästä kodin ja koulun yhteistyöstä, teethän ehdotuksen.

Vinkkaa omasta tai tutusta porvoolaisesta koulusta; opettajaa tai koulunkäynninohjaajaa, oppilashuoltoa, ruoka- tai tilapalveluiden toimijaa tai vaikkapa rehtoria.

Valmis vaikeinakin aikoina toimimaan ratkaisuja etsien ja yhteistä ymmärrystä etsien.

Tee ehdotus hyvin perustein 31.3.2022 mennessä porvoonvanhemmat@gmail.com. Mainitse viestissäsi ehdotettavan henkilön nimi ja koulu, perusteet sekä ehdottaja.

Porvoon vanhempainyhdistykset palkitsee ehdotusten pohjalta vuoden yhteistyöntekijän lahjakortilla Hotelli Runoon, ja ehdotuksen tekijän herkutteluhetkellä Runoon.

Vuoden yhteistyöntekijä valittiin ensimmäistä kertaa viime keväänä. Porvoolaisten kollegoiden ehdotuksista valittiin voittajaksi koulunkäynnin ohjaaja Anita Korhonen Albert Edelfeltin koulusta. Kunniamaininnan saivat erityisopettaja Simon Wackström Eklöfska Skolasta sekä rehtori Jessica Gillberg Sannas Skolasta.

– Kaikkia arvostava ja tasavertainen kohtelu, empaattinen ja ratkaisulähtöinen ote sekä taito nähdä asiat yksilöllisistä lähtökohdista korostuivat useissa ehdotuksissa. Monet nostivat esiin yhteistyön kotien kanssa matalalla kynnyksellä ja pitivät arvossa oman osaamisen jakamista arjen eri tilanteissa, kertoo Salomaa.

Kaikkia Porvoon kouluja edustava vanhempainyhdistys POFF haluaa toimia sen eteen, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi koulussa turvallinen ja hyvä olla. Siksi yhdistyksen vuoden 2022 painotus on yhteisöllisyyden vahvistaminen, kaveritaitojen huomioiminen ja kiusaamisen vastainen työ.