Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrskylä ryhtyy todella panostamaan elinvoimaan poismuuttaneille tehdyn kyselyn pohjalta – tarkoitus edistää myös asumiseen, palveluihin ja matkailuun liittyviä teemoja

Myrskylän kunnanhallitus aikoo perustaa elinvoimaryhmän kuntaan, koska paikallisia elinvoimaan liittyviä asioita ei käsittele tällä hetkellä mikään yhteisö kunnassa erityisesti. Ryhmän tarkoitus olisi toimia neuvoa-antavana tahona kunnan pito- ja vetovoimaan liittyvissä kysymyksissä ja valmistella konkreettisia ehdotuksia kunnan elinvoimaisuuden parantamiseksi, kunnanjohtaja Sam Vuorinen kertoo tiedotteessa tavoitteista.

Myrskylän kunta toteutti viime vuoden lopulla lähtömuuttajakyselyn vuosina 2016-2020 kunnasta pois muuttaneille.

Nämä vastaukset ottaa perustettava elinvoimaryhmä ensivaiheessa käsittelyynsä ja työstää eteenpäin sieltä nousevia teemoja esimerkiksi asumiseen, palveluihin tai harrastuksiin, yhteisöllisyyteen, kuntamarkkinointiin, luontoon ja matkailuun tai erilaisiin kampanjoihin liittyen.

– Tavoite on, että painoarvoltaan merkittävimpiä ehdotuksia vietäisiin jopa strategisiksi tulostavoitteiksi ja hankkeiksi tai toteutetaan pienempiä ideasta riippuen, Vuorinen sanoo tiedotteessa.

– Tehostamme samalla päätöksenteon osallistavuutta, kun edustajat pääsevät nyt selkeämmin työstämään ideoita, tekoja ja esityksiä talousarvion puitteissa. Emme kuitenkaan tavoittele kesäkauden ohjelmatoimistoa, vaan asiallisia avauksia.

Kunnanjohtaja kutsuu ryhmän koolle helmi-maaliskuussa ja toimii sen jälkeen sihteerinä.

Kutsun saavat alkuvaiheessa kaikki valtuustopuolueet ja Myrskylän yrittäjät, joita pyydetään nimeämään jäsenensä osaamisen ja ryhmää palvelevan näkemyksen mukaan. Noin 10–15 henkilön rRyhmä valitsee joukostaan puheenjohtajan ja täydentää kokoonpanoaan.