Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikallinen vakuuttaja teki loistotuloksen – osti lähipalveluja noin 15 miljoonalla eurolla

Porvoolainen Uudellamaalla toimiva vahinkovakuutusyhtiö LähiTapiola Uusimaa teki viime vuonna tuloksen, jota toimitusjohtaja Erik Valros luonnehtii poikkeuksellisen hyväksi.

Liiketulos nousi 9 miljoonaan euroon, joka oli historian paras. Sijoitustuotot nostivat kokonaistuloksen 18,7 miljoonaan euroon. Keskinäinen yhtiö on asiakkaidensa omistama, joten osinkoja ei jaeta.

Vahinkovakuutustoiminnan kate oli 4,1 miljoonaa euroa. Se muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut.

Vahinkoensivakuutuksen maksutulo oli 57,9 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisestä vuodesta kertyi 3,6 prosenttia. Riskisuhde oli 60,4 prosenttia eli saaduista tuloista tämä osuus maksettiin korvauksina ulos.

– Viime vuonna isoja vahinkoja sattui alueellamme poikkeuksellisen vähän. Edellisvuonna niitä sattui poikkeuksellisen paljon, Valros kertoo.

LähiTapiola Uusimaa korostaa vastuullisuustyötään ja alueellista rooliaan. Yritys on Porvoon suurimpia yhteisöveronmaksajia. Viime vuonna verot olivat noin 1,7 miljoonaa euroa. Yhtiö lahjoitti toimialueensa järjestöille 160 000 euroa. Yhtiö kertoi myös ensi kertaa summan, jolla se ostaa paikallisia palveluja. Se oli noin 15 miljoonaa euroa.

– Usein vahinko korvataan asiakkaalle rahana, mutta jos siihen tarvitaan tekeviä käsiä, annamme työn aina ensisijaisesti paikalliselle yritykselle, Erik Valros sanoo.

Myyntipäällikkö Christoffer Wickholm kertoo korona-ajan ilmiöiksi pahan päivän varalle varautumisen, mikä on lisännyt henkivakuutusten kysyntää. Pentubuumi näkyy eläinvakuutusten suosiona. Yritykset ovat ostaneet etätöissä oleville työntekijöilleen vapaa-ajan vakuutuksia tapaturmien varalta.

Matkavakuutusvahingot ovat sen sijaan loistaneet poissaolollaan pari vuotta.