Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrskylän Säästöpankilla oli historiallisen hyvä tulos, kasvua yli 66 prosenttia – ”Näyttäisi edelleen olevan kysyntää perinteistä pankkitoimintaa tekevälle pankille”

110 vuotta täyttänyt Myrskylän Säästöpankki teki viime vuonna historiansa parhaan tuloksen jatkona edellisvuosien erinomaiselle tuloskehitykselle. Pankilla on konttorit Orimattilassa, Myrskylässä, Mäntsälässä ja Porvoossa.

Kuluva vuosi on toimitusjohtaja Jari Oivon mukaan lähtenyt käyntiin kuten edellinen päättyi, mistä kehityksen voi ennustaa jatkuvan edelleen hyvänä.

– Pankkimarkkinoilla näyttäisi edelleen olevan kysyntää perinteistä pankkitoimintaa tekevälle pankille, johon tarvittaessa saa neuvotteluajan nopeasti, päätökset tehdään noin viikon kuluessa ja yhteyshenkilön saa helposti henkilökohtaisesti kiinni, Oivo summaa.

Säästöpankin liikevoitto kasvoi pankkiliiketoiminnan kasvusta johtuen 66,6 prosenttia ja oli lähes 2,1 miljoonaa euroa. Korkokate kasvoi 12,4 prosenttia yli 3,8 miljoonaan ja nettopalkkiotuotot 25,2 prosenttia lähes 2,8 miljoonaan euroon. Asiakkaiden sijoitustoiminnan volyymi kasvoi lähes kahdeksan miljoonaa.

Myrskylän SP:n tase kasvoi 17,2 prosenttia ja oli lähes 260 000 euroa. Luotonannon kasvu oli 17,1 prosenttia eli lähes 33 miljoonaa euroa. Tästä seurasi, että vakavaraisuusvaade laski 11,75 prosenttiin.

– Saimme vuoden aikana 935 uutta asiakasta erityisesti Porvoon konttorin asiakasmäärien kasvaessa voimakkaasti. Meillä on kaikkiaan 11 400 asiakasta, Oivo kertoo tiedotteessa.

Kulujen kasvu oli tilivuonna maltillista, ja johtui lähinnä panostuksista ICT-järjestelmien kehittämis- ja uudistustyöhön sekä keskitettyjen toimintojen kustannusten noususta. Järjestämättömiä luottoja oli vuoden lopussa 1,1 ja rästiytyneitä 0,4 prosenttia luottokannasta, mitkä molemmat luvut ovat erittäin pieniä ja säästöpankkiryhmän matalimpia.

– Luottosalkkumme ja asiakkaidemme taloudelline asema on pääsääntöisesti vahva.