Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Korona-aika vähensi liikennemääriä, mutta ei kuolonkolareita

Korona vähensi liikennettä suomalaisilla maanteillä vuoden 2021 aikana, mutta kuolonkolarien määrä pysyi ennallaan. Asia käy ilmi Poliisin julkistamista tilastoista.

Tieliikenteessä menehtyi ennakkotietojen mukaan viime vuonna 219 henkeä, mikä on neljä vähemmän kuin vuonna 2020. Tienkäyttäjäryhmiä vertailtaessa menehtyneiden määrän nousu oli suurinta moottoripyöräilijöissä, joita menehtyi liikenteessä kahdeksan enemmän kuin edellisvuonna.

– Lukuja analysoidessa on hyvä muistaa, että osa loukkaantumisista ei tule poliisin tietoon ja jää täten virallisen tilaston ulkopuolelle. Valtaosa näistä on pyöräilijöiden yksittäisonnettomuuksia, kommentoi Poliisihallituksen ylitarkastaja Hannu Kautto tiedotteessa.

Rattijuopumuksista aiheutuneiden onnettomuuksien seurauksena kuoli tai loukkaantui vuonna 2021 yhteensä 372 henkilöä, mikä on 34 prosenttia vähemmän verrattuna edelliseen vuoteen. Päihdeonnettomuuksissa, joissa osallisen kuljettajan tai jalankulkijan epäillään olleen onnettomuushetkellä muun päihteen kuin alkoholin vaikutuksen alaisena, kuoli yhteensä 106 henkilöä.