Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistojen kultaamia huvilatunnelmia Haikkoon rannoilta ja puutarhoista – Albert Edelfeltin ateljeemuseon kesänäyttelyillä on yhteinen teema

Albert Edelfeltin ateljeemuseon tuleva kesänäyttely kietoutuu Haikkoon rikkaan ja kiehtovan huvilakulttuurin ympärille. Kesän yleisteema on ”Huvilaelämää Haikossa Edelfeltistä Romanoveihin”, ateljeemuseon tiedotteessa kerrotaan.

Haikon alue on tunnettu huvila-alueena, jonne kulttuurista kiinnostuneet tulivat viettämään kesiään. Kirkkaimpana kesävieraana oli Albert Edelfelt, joka vietti 26 kesää Haikon maisemissa ja maalasi noina kesinä yli 220 teosta. Useat näistä maalauksista ovat tunnettuja ja maailmalla palkittuja.

Ateljeemuseossa kerrotaan Albert Edelfeltin ja hänen perheensä kesänvietosta Haikossa sanoin ja kuvin. Esillä on valokuvia ja vedoksia maalauksista, joita syntyi huvilaelämän innoittamina. Näiden lisäksi ateljeemuseossa on esillä Albert Edelfeltin säätiön omistuksessa olevat originaalipiirustukset ja heliogravyyreja Edelfeltin teoksista sekä taiteilijalle kuulunutta esineistöä.

Huvilan puutarhassa -näyttelyn ajankohta on 3.5.–12.6. Taiteilijoina ovat Carin Bengts, Svetlana Ruoho, Mikaela Wikström ja Kaj Lindgård.

Huvilan puutarha on hurmaava kesäkeidas, jossa kukkaloiston ja varjoa tarjoavien lehtipuiden keskellä jokainen voi nauttia kesästä kukin omalla tavallaan. Meren rannalla auringon paisteessa välkehtivä Haikon selkä houkuttelee uimaan ja veneilemään.

Huvilatunnelmia-näyttelyn vuoro on 14.6.–14.8. Taiteilijoina ovat Asta Caplan, Jorma Helenius, Netta Tiitinen ja Kaj Lindgård.

Näyttelyssä on hurmaavia huvilatunnelmia menneen ajan lumouksesta nykypäivään. Haikko on tunnettu idyllisistä huviloistaan ja kulttuuria rakastavista kesävieraistaan jo 1800-luvulta lähtien.

Ajan kultaamat muistot -näyttely ajoittuu syksymmälle 16.8.–2.10. Taiteilijoina ovat Ilkka Aho, Tiina Suikkanen, Niclas Warius ja Kaj Lindgård.

Vanhat esineet, tuoksut, värit, asetelmat tuovat usein mieliimme muistoja eletystä elämästä. Vanhoissa huviloissa aika tuntuu pysähtyneen hetkeen, jolloin syksyn myötä muutettiin takaisin kaupunkiin. Ja seuraavan kesän odotus täytti mielen.

Kesä toteutetaan yhteistyössä Haikon Kartanon kanssa. Haikon kartanon näyttelyssä keskitytään Romanoveihin ja heidän kesänviettoonsa Haikossa.

Näyttelyiden lisäksi kesän ohjelmassa Edelfeltin elämän innoittamana on luentoja ja kohtaamisia sekä Edelfeltin ajan säveltäjien konsertteja. Lue lisätietoja luennoista ja konserteista Albert Edelfeltin Ateljeen kotisivuilta: www.albertedelfeltinateljee.fi.