Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakollinen maksu hoitamatta 40 000 opiskelijalla – Jopa ulosotto uhkaa

Noin 40 000 opiskelijalta on yhä maksamatta kuluvan lukukauden terveydenhoitomaksu. Jos pakollista maksua ei hoida, se voi mennä jopa ulosottoon. Sen maksoi eräpäivään mennessä noin 213 000 korkeakouluopiskelijaa, kertoo Kela tiedotteessaan.

Kela on nyt lähettänyt maksumuistutuksen niille opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä oleviksi viimeistään tammikuun viimeinen päivä, mutta eivät ole maksaneet maksua eräpäivään mennessä. Muistutukseen on lisätty laissa säädetty viiden euron kiinteä viivästymismaksu.

Tiedotteen mukaan myöhässä maksun on maksanut noin 11 000 opiskelijaa. He saavat maksumuistutuksen viiden euron viivästymismaksusta. Maksumuistutuskirje on luettavissa myös OmaKelassa.

Kela lähetti tammikuussa kirjeitse ohjeet maksun maksamisesta niille opiskelijoille, jotka olivat ilmoittautuneet läsnä oleviksi tammikuun alkuun mennessä eivätkä olleet vielä maksaneet maksua. Näitä kirjeitä lähetettiin yli 200 000.

Jos ei maksa terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen saatuaan, Kela voi vähentää maksun ja viivästymismaksun opintorahasta. Jos maksua ei maksa eikä sitä saada kuitattua opintorahasta, terveydenhoitomaksun perintä siirretään ulosottoon.

Kelalle maksettava korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu kattaa opiskelijan kaikki Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelut. Kuluvana vuonna terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa.

Siitä ei lähetetä erillistä laskua vaan se tulee maksaa oma-aloitteisesti.