Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon tuomiokirkon kellot soivat rauhan puolesta illalla – Ukrainan tilanne järkyttää kaikkia, seurakunnat järjestävät monin paikoin rukoushetkiä

Porvoon seurakunnat järjestävät yhdessä avoimen rukoushetken Ukrainan rauhan puolesta Tuomiokirkossa tänään torstaina kello 19. Samaan aikaan kirkon kellot soivat rauhan puolesta.

Tuomiokirkko on kaikille avoinna illalla kello 17.30–20.30.

– Kirkkoon voi tulla illan aikana istumaan rauhassa tai keskustelemaan kirkon työntekijän kanssa. Kirkossa voi myös sytyttää kynttilän rauhan puolesta, ja nyt erityisesti Ukrainan rauhan puolesta. Rukoushetki on kello 19. Rukouksen lisäksi kuuntelemme kirkon kelloja sekä musiikkia, seurakuntapastori Andreas Lundgren sanoo.

Porvoon seurakunnissa päätettiin heti aamulla vastata kriisiin rukouksella.

– Kun tapahtuu isoja asioita, kriisejä, on tärkeää luoda ihmisille mahdollisuus ja puitteet niin hiljentyä kuin keskustellakin. Meillä seurakunnissa on valmius reagoida nopeasti tällaiseen.

Lundgren kertoo, että Porvoossa on avattu kirkko myös silloin, kun on koettu paikallisia kriisejä, jotka ovat koskettaneet monia kaupunkilaisia.

– Nyt tämä kriisi ei kosketa vain Porvoota, vaan koko maailmaa. Koemme hyvin tärkeänä vastata tähän. Sota Ukrainassa järkyttää. Kaikkiin kysymyksiimme ei löydy vastauksia. Voimme vain ihmetellä, mutta voimme myös rukoilla. Kaikki ovat tervetulleita tähän avoimeen rukoushetkeen rauhan puolesta, Lundgren jatkaa.

Lundgren kertoo, että myös piispoilta on tullut kehotus, että seurakunnat rukoilisivat Ukrainan ja rauhan puolesta.

– Kello 19 on yhteinen aika, jolloin monissa kaupungeissa, kunnissa ja kylissä kirkonkellot soivat samaan aikaan, Lundgren sanoo.

Myös muut itäisen Uudenmaan seurakunnat ovat ilmoittaneet soittavansa rauhankelloja illalla. Lisäksi esimerkiksi Askolan seurakuntakodilla, Pukkilan, Loviisan ja Sipoon kirkoissa järjestetään samaan aikaan avoin rukoushetki Ukrainan puolesta.

Askolassa on rukoushetken jälkeen mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun seurakunnan työntekijöiden kanssa. Pukkilan kirkko on avoinna hiljentymiseen torstaina kello 17–19 ja perjantaina kello 9–17. Paikalla on molempina päivinä seurakunnan työntekijä, jonka kanssa voi tulla keskustelemaan. Loviisan kirkko on torstaina avoinna kello 18.30–20.30.