Porvoon vesitornit valaistaan Ukrainan värein, kouluissa varaudutaan keskustelemaan nuorten kanssa

Porvoon vesitornit valaistaan perjantai-iltana Ukrainan värein.

– Suomalaisten kaupunkien kesken on todettu, että myös kaupungit haluavat nyt osoittaa tukeaan. Suurimmat kaupungit ryhtyivät toimiin jo torstaina, monet muut tulevat mukaan nyt, kertoo Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Porvoossa katsottiin, että kauas näkyvinä Myllymäen ja Hamarin vesitornit ovat sopiva kohde, jotka valaisemalla voidaan osoittaa kaupungin tukea ja myötätuntoa Ukrainaa ja ukrainalaisia kohtaan.

– Vesitornit valaistaan illan hämärtyessä. Valot pidetään päällä ainakin tämän viikonlopun ajan, Ujula sanoo.

Ujula kertoo seuranneensa Ukrainan tilannetta järkyttyneenä.

– Ukraina on yllättävän lähellä, kun karttaa katsoo. Tilanteen eskaloituminen konkreettiseksi sodaksi on äärimmäisen ikävää. Se oli minulle melkoisen suuri yllätys, en olettanut, että näin järjettömään asiaan lopulta päädyttäisiin, Ujula sanoo.

Ujula muistuttaa kaupunkilaisia, että juuri tässä hetkessä Suomea saati Porvoota ei uhkaa mikään.

– Huolen ja järkytyksen tunteiden kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin, vaan keskustelu varmasti auttaa mahdollista ahdistusta. Pyritään nyt menemään mahdollisimman normaalisti eteenpäin, Ujula kannustaa.

Tilannetta seurataan kuitenkin ajan hermolla.

– Olemme tottai kai valmistautuneet nyt esimerkiksi keskusteluun lasten ja nuorten kanssa, kun koulut ja osin päiväkodit palaavat ensi viikolla lomilta, Ujula sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut