Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten oma Punahilkka vaeltaa Porvoon WSOY-talossa – Löytäisikö yleisö tiensä katsomoon?

Teatteri Soittorasian teatteritaiteen perusopetuksen oppilaat alkoivat tammikuussa harjoitella Punahilkkaa. Näytelmä saa ensi-iltansa Porvoon WSOY-talon kulttuuritila Vanha 123:ssa ensi maanantaina.

Klassikkosatu on monelle Teatteri 1-ryhmän lapselle ensimmäinen julkinen esitys – näyttelijät ovat 7–12-vuotiaita ja vasta harrastuksensa aloittaneita.

– On ollut aivan mahtavaa olla ohjaamassa näitä innokkaita ja ahkeria teatterilaisia, taiteen perusopetuksen vastaava opettaja Sanna Karjalainen kiittelee tiedotteessa.

Karjalainen valitsi tarinan juuri siksi, että lähes kaikki tietävät sen juonen, ja myös ensikertalaistenkin on helppoa hypätä kyytiin.

– Osallistujille on mielenkiintoista päästä oikeasti astumaan näiden klassikkohahmojen saappaisiin; kukapa olisi oikeasti päässyt kokeilemaan, miltä vaikkapa Punahilkasta tuntuu vaeltaessaan yksin metsän halki, hän kertoo.

Teatteri Soittorasian nuoret esiintyjät ovat ottaneet tarinan innolla vastaan ja jokaiselle on löytynyt mieluinen rooli. Kaikki ovat sitoutuneet yhteisen esityksen tekemiseen.

Esityksen tekeminen ei ole pelkästään näyttelemistä, vaan koostuu monesta muustakin osatekijästä; tarinasta, lavasteista ja rekvisiitasta. – Teatteri 1-ryhmä ei ole aivan yksin toteuttanut esitystä, vaan mukana ovat olleet visuaalisen suunnittelun harrastajat opettajansa Jenni Suvannon kanssa. ViSu-pajassa voi toteuttaa teatterin visuaalista puolta, jos vaikkapa itse näytteleminen ei olisikaan se oma juttu, Karjalainen vinkkaa.

Esityksestä peritään pieni kannatusmaksu. Lipunmyynnillä ja esitysherkuilla voi tukea lasten ja nuorten kulttuuriharrastustoimintaa.

Ohjaaja Karjalainen toivoo, että porvoolaiset löytäisivät jälleen tiensä teatterikatsomoon, jotta esiintymisjanoiset teatterilaiset pääsisivät esiintymään runsaslukuiselle yleisölle.

– Moni luulee, että esitykset eivät ole vielä mahdollisia tai kynnys lähtemiseen on korkea, jonka vuoksi katsomoissa on ollut hiljaista.

Teatteri Soittorasian Teatteri 1-ryhmän Punahilkka Kulttuuritila Vanha 123:ssa (Kaivokatu 37 B). Esitykset maanantaina 28.2. kello 19, lauantaina 5.3. kello 12 ja maanantaina 7.3. kello 19. Esityksen kesto: 20 minuuttia, liput 5 euroa.