Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutena tukikohteena kansalaistoiminta – Porvoon avustusten hakuaika alkaa

Porvoon kaupungin avustusten hakuaika alkaa tiistaina 1. maaliskuuta ja päättyy torstaina 31. maaliskuuta kello 15.

Kaupunki myöntää yhdistyksille, järjestöille, yhteisöille ja yksityishenkilöille avustuksia erilaisiin tarkoituksiin. Avustusta myönnetään sekä säännölliseen toimintaan että tiettyyn kohteeseen kuten tapahtumaan tai tilaisuuteen.

Tänä vuonna voi hakea ensimmäistä kertaa uutta kansalaistoiminnan avustusta. Kaupungin tiedotteen mukaan uudella avustuksella halutaan vahvistaa yhteisöllisyyttä ja kannustaa vapaaehtoistoimintaan Porvoossa. Vuoden 2022 painopisteenä on toiminta, joka liittyy kodin ja koulun välisen yhteistyön kehittämiseen.

Kulttuuritoiminnan avustuksia ovat kohdeavustus, taiteilija-apuraha ja Hopea-Untracht-rahaston apuraha. Avustukset on tarkoitettu Porvoossa toimiville yhdistyksille, ryhmille, yksityishenkilöille, ammattitaiteilijoille, käsityöläisille, orkestereille, kuoroille sekä museoille.

Taiteen perusopetuksen avustusta myönnetään yksityiselle taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän järjestäjälle Porvoossa järjestettävään toimintaan.

Nuorisotoiminnan avustuksia ovat paikallisten nuoriso-, kylä- ja asukasyhdistysten yleis- ja palkkausavustus sekä nuorille suuntautuvien hankkeiden ja kehittämistoiminnan projektiavustus, joita myönnetään yhdistyksille ja nuorten toimintaryhmille.

Nuorten toimintarahaa voivat hakea nuorisoryhmät ja yksittäiset nuoret vuoden ympäri. Käytössä on oma hakemuslomake, jonka voi jättää myös paperisena. 

Liikuntatoiminnan keväällä haettavia avustuksia ovat rekisteröityjen urheilu- ja liikuntayhdistysten yleisavustukset ja vuokra-avustukset.

Sosiaali- ja terveystoimen avustuksia voivat hakea eläkeläis-, sairaus- ja vammaisjärjestöt sekä muut järjestöt kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia edistävään toimintaan. 

Porvoolaisten työttömien, erityisesti nuorten ja pitkäaikaistyöttömien työllistymistä edistävät hankkeet voivat hakea erillistä työllisyyshankkeiden avustusta. 

Yksityistieavustukset on tarkoitettu tiekunnille yksityisteiden kunnossapitoon ja perusparantamiseen.

Talkootoimintaan tukea voivat hakea mm. asukasyhdistykset, järjestöt ja taloyhtiöt lähiympäristön kunnostamiseen, kuten siivoustöihin kaupungin omistamissa puistoissa ja yleisillä alueilla. Ympäri vuoden haettava tuki annetaan ensisijaisesti tarvike-, jätehuolto- ja kuljetusapuna.

Porvoossa on käytössä sähköinen avustusten haku. Tukea hakemuksen tekoon saa kaupungin asiakaspalvelupiste Kompassista klo 9–16, puh. 020 69 2250, kompassi@porvoo.fi. Tarvittaessa Kompassissa voi myös asioida myös ajanvarauksella.

Lue lisää: Porvoo on päättänyt avustuksista – useille kymmenille kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimijoille tuntuvia summia