Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ekopaasto näkyy Porvoon seurakuntien keväässä – "Metsä kutsuu nauttimaan luonnosta"

Porvoon seurakunnat osallistuvat kansalliseen Ekopaasto 2022 -kampanjaan, jonka teemana on metsä.

Teema näkyy seurakuntien useissa toiminnoissa sekä suomeksi että ruotsiksi. Ekopaasto käynnistyy tänään tuhkakeskiviikkona 2. maaliskuuta ja päättyy pääsiäislauantaina 16. huhtikuuta.

Seurakuntien tiedotteen mukaan monelle metsä on paikka, jossa koetaan rauhaa ja että on osa jotain suurempaa.

– Luonnossa liikkuminen on yksi suomalaisten lempiharrastuksista. Metsä kutsuu meitä liikkumaan ja nauttimaan luonnosta, Gunvor Haddas sanoo tiedotteessa.

Hän työskentelee kampanjan näkyvyyden ja tapahtumien parissa Borgå svenska domkyrkoförsamlingissa.

– Metsä kutsuu meitä myös pohtimaan ja pysähtymään. Monet suomalaiset vierailevat eniten kirkossa, joka sijaitsee mäntyjen ja kuusien alla ja jossa on pelto- tai suomaisema, Porvoon suomalaisen seurakunnan pappi Andreas Lundgren arvioi.

Sekä Porvoon suomalainen seurakunta että Borgå svenska domkyrkoförsamling järjestävät tänään 2. maaliskuuta kello 18 ekopaastoteemaisen tuhkakeskiviikon messun.

Lauantaina 5. maaliskuuta Tuomiorovastin pappilassa (Suomenkyläntie 6) järjestetään lapsiperheiden kirpputoritapahtuma kello 9.30–12.

Lauantaina 26.3. on Earth Hour eli päivä, jolloin sammutamme valaistuksen huomioidaksemme ympäristökysymyksen. Porvoon suomalainen seurakunta järjestää Porvoon tuomiokirkossa konsertin, jossa osoitetaan kunnioitusta luonnolle musiikin, tarinoiden ja kuvien kautta. Konsertissa ovat mukana ryhmät Sancti Amici ja Frida kanttori Minna Wesslundin johdolla. Luontovalokuvaaja Petteri Saario, joka on tehnyt dokumentteja Suomen erämaista, näyttää kuvia ja lukee tekstejä kirjastaan Rakkauskirjeitä luonnolle.

Borgå svenska domkyrkoförsamling järjestää ruotsinkielisen seminaarin ja keskustelutilaisuuden metsänhoidon arvoista keskiviikkona 6.4. Kuinka toimitaan, jotta metsästä ja metsässä voidaan elää kestävällä tavalla?

Mikä ekopaasto? lue lisää tästä.