Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorimpien koululaisten maskisuosituksesta luovutaan Porvoossa

Kasvomaskisuosituksesta peruskoulujen 1–4 -luokkalaisten osalta luovutaan Porvoossa ensi maanantaista 7. maaliskuuta alkaen.

Päätös koskee myös esikoululaisia niissä yksiköissä, joissa maskisuositus on ollut voimassa sekä 1–4-luokkalaisia harrastajia Porvoonseudun musiikkiopistossa, Porvoon Taidekoulussa sekä koulujen harrastustoiminnassa, kaupunki tiedotti perjantaina.

Maskisuositus koskee edelleen muita peruskoulujen luokkia, 4–5 -luokkien yhdysluokkia sekä henkilöstöä ja varhaiskasvatusta.

Koronavirustartuntoja todetaan Porvoossa edelleen päivittäin, vaikka tilanne esimerkiksi kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on jonkin verran rauhoittunut.

Tällä viikolla laboratoriossa vahvistettuja tartuntoja oli perjantaihin mennessä todettu 390.

Ilmaantuvuusluku kahden edellisen viikon vahvistettujen tartuntojen perusteella on nyt 1 906.

– Maskien osalta tilannetta tarkastellaan viikoittain. Kasvomaskeja saa edelleen käyttää, ja niitä on kouluissa tarjolla. Edelleen on syytä muistaa hyvä käsihygienia ja se, ettei oireisena tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa tiedotteessa.

Kunta-alan työehtosopimusneuvotteluiden seurauksena työntekijäosapuolen asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa henkilöstövajetta erityisesti varhaiskasvatuksessa, mikä voi johtaa aukioloaikojen supistamiseen ensi viikolla.

– Mikäli sellaiseen tilanteeseen joudutaan, huoltajia tiedotetaan asiasta erikseen, Gustafsson kertoo.