Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjanpito osoittaa Careerialle lähes miljoonan tappiota, mutta tulos on silti hyvä

Careeria Oy:n hallitus hyväksyi kokouksessaan 3. maaliskuuta vime vuoden tilinpäätöksen, koko koulutuskonsernin tuloksen ja tytäryhtiö CareeriaPlus Oy:n tilinpäätöksen.

Careerian tilikauden tulos viime vuodelta on 984 016 euroa tappiollinen ja sitä parantaa tytäryhtiö CareeriaPlus Oy:n positiivinen tulos, jonka myötä tappion määräksi jää 657 079 euroa.

– Pidän Careeria-konsernin kokonaistulosta korona-ajan haasteiden keskellä erittäin hyvänä, toteaa kuitenkin hallituksen puheenjohtaja Mikko Valtonen.

Tämä johtuu siitä, että alijäämäinen tulos oli odotettu: alijäämä kun johtuu siitä, että opetus- ja kulttuuriministeriö tuloutti jo vuonna 2020 lisärahoituksen, joka käytettiin vasta 2021.

Huoleton ei hallitus kuitenkaan ole. Lisärahoituksella 1,5 miljoonalla eurolla on palkattu yli 20 opettajaa tai ohjaajaa, mutta rahoitukselle ei näy jatkoa.

Careeria odottaa hallituksen etsivän kehysriihessään pysyvän ratkaisun, joka turvaa tämän opetusta, ohjausta ja opetuksen tukihenkilöstöä varten osoitetun lisärahoituksen jatkumisen.

– Varsinkin nyt korona-ajan seurauksena opiskelijat tarvitsevat enemmän ohjausta ja tukea. Rahoituksen tulisi olla ennakoitavampaa, jolloin vastaavilta tilanteilta vältytään jatkossa, toteaa toimitusjohtaja Pasi Kankare.

Careeria Oy:n yhtiöjärjestyksen mukainen varsinainen yhtiökokous on 20. huhtikuuta kello 14.00.

Careeria on tarjonnut työelämän tarpeisiin ammatillista koulutusta ja kehittämistä jo yli 60 vuotta. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa.

Koulutusaloja on parikymmentä, ja tutkintovalikoimaan kuuluu yli 80 eri alan perus-, ammatti ja erikoisammattitutkintoa. Toiminta-alueena on koko itäinen Uusimaa ja pääkaupunkiseutu.

Virtuaalisesti Careeria palvelee valtakunnallisesti ajasta ja paikasta riippumattomasti. Konserniin kuuluu tytäryhtiö CareeriaPlus Oy, joka järjestää maahanmuuttajakoulutuspalveluja monipuolisesti.