Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

463 nuorta haki Porvoon kaupungin koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoja

Koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoihin Porvoon kaupungille tuli tänä vuonna 463 hakemusta. Hakuaika päättyi 9. maaliskuuta. Hakijamäärä laski viime vuodesta, jolloin heitä oli 546.

Porvoon kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan noin neljäksi viikoksi 150 koululaiselle ja opiskelijalle. Työpaikat on tarkoitettu nuorille, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta, mutta eivät 24 vuotta ennen 1.1.2022.

Kaupungin eri toimialat tekevät valintansa hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valituille ilmoitetaan kirjallisesti tai sähköpostilla valinnasta 14. huhtikuuta mennessä. Valittujen nimiä ei julkaista henkilötietolain nojalla.

Kesätyöntekijöitä haettiin monenlaisiin työtehtäviin, kuten puistotyöhön, kuntatekniikan kunnossapitotyöhön, lasten ja vanhusten hoitotehtäviin, toimistotyöhön sekä vapaa-aika-alan tehtäviin.

Toimistotyöpaikkoja haki 17 henkilöä, asiakaspalvelutyöstä oli kiinnostunut 26 nuorta. Siivous- ja keittiötöitä haki 28 henkilöä. Kirjasto, leirit ja taidekoulu vetivät 81 nuorta puoleensa.

Suosituimpia tänä vuonna olivat lastenhoitotyöt päiväkodeissa, joihin oli 106 hakijaa. Liikuntapaikkojen hoitotöitä haki 39 henkilöä. Viheralueiden hoito on ollut vuosittain myös suosituimpien työpaikkojen joukossa. Tällä kertaa hakijoita oli 82. Kuntatekniikan muut palvelut houkuttelivat 28 hakijaa. Vanhus- ja terveyspalveluihin toivoi pääsevänsä tänä vuonna 28 hakijaa.

Sosiaali- ja terveystoimen tehtävissä edellytetään täyttä rokotussuojaa Covid -19 tautia vastaan tai on sairastanut laboratoriovarmistetusti Covid-19-taudin enintään kuusi kuukautta aikaisemmin.

Kesätyöllistämisellä kaupunki tarjoaa nuorille myös mahdollisuuden tutustua työelämään ja sen pelisääntöihin. Samalla nuoret voivat tutustua kunta-alan työtehtäviin ja kaupunkiin työnantajana.

Nuorten kesätyöpaikkojen lisäksi Porvoon kaupunki tukee 250 euron suuruisella kesätyösetelillä Porvoossa toimivia työnantajia näiden palkatessa 2004–2006 syntyneen nuoren kesätöihin.

www.porvoo.fi/kesatyoseteli