Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteritalo Porvoon Suomenkylässä valmistautuu lastenteatteripäivään – lasten teatteritoimintaa on järjestetty mäellä jo 10 vuotta

Kulttuurintekijät ovat myös lähempänä normaalia aherrusta, joten teatteritalolla Suomenkylässä voidaan jälleen kokea kansainvälinen lastenteatteripäivä sunnuntaina 20.3. kello 11–14. Sen lisäksi on maanantaina 21.3. nukketeatteripäivä ja sunnuntaina 27.3. maailman teatteripäivä.

Ohjelmassa ensi sunnuntaina on seikkailua teatteritalossa j roolivaatteiden sovittelua Verstaalla. Roolihenkilölle voi askarrella oman silmikon, teatterisalissa keksiä tarinoita ja esittää ne lavalla, oikeissa parrasvaloissa. Täti Monikan Kammarissa juhlivat Prinsessat ystävineen, uusia synttärihahmojakin on. Pienessä salissa voi rakennella ja kokeilla pöytäteatteria. Aula-kahvilassa herkuttelulla voi tukea lasten ja nuorten kulttuuriharrastustoimintaa.

Ohjelma huipentuu kello 13 alkavaan Kissa, kaksi lintua ja kolme silakkaa -musiikkinäytelmään. Tarina sopii myös perheen pienimmille, kesto on noin 20 minuuttia. Työryhmässä ovat Harri Anttila, Anni Pöyhönen, Jenni Suvanto, Liisa Kuparinen, Jani Kuparinen ja Antti Rikkonen

Ulkoilmassa on vielä säävarauksella mäenlaskupaikkoja ja metsässä satupolku, jolle tarvitset älypuhelimen, kuulokkeet ja QR-koodin lukijan, jonka voit ladata maksuttomasti äppikaupasta. Satupolulta löytyy perinteisiä, kotimaisia, talvisia satuja ja tarinoita.

Teatteri Soittorasian Teatteritalo on ollut toiminnassa jo kymmenen vuotta Suomenkylän mäellä, jossa koulunkäynti päättyi keväällä 2010. Jo koulun aikaan liikuntasalia käytettiin teatteriharjoituksiin, teatterivarasto oli ison koulutalon vintillä.

Syksyllä2011 varmistui, että isosta koulusta tulee päiväkoti, eikä vanhaa koulurakennusta korjata. Teatterin varasto muutettiin sinne. Muutaman kuukauden muutosten ja kunnostusten myötä tilat otettiin teatteri Soittorasian käyttöön.

Teatteritalo avasi 9.3.2011 ja siitä eteenpäin porvoolaisilla lapsilla on ollut oma lastenkulttuurin keskuksensa esityksineen ja maksuttominen tapahtumineen. Teatteritaiteen perusopetuksessa on tänä lukuvuonna 250 lasta puitteissa, joita teatteritaide tarvitsee.

Teatteri Soittorasia kiittää tiedotteessaan Harri Kokkomäkeä, joka kesällä 2019 mahdollisti toiminnan jatkuvuuden, ja Aktiasäätiö Porvoota avustuksesta, joka mahdollisti valotekniikan uudistamisen ja turvasi lasten ja nuorten kulttuurin tekemisen.