Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon kirjastossa voi pian painaa paitoja tai tehdä pinssejä – Pajan avajaiset lauantaina

Porvoon pääkirjastossa avautuu lauantaina pieni paja, jossa kaupunkilaisten käytettävissä on muun muassa 3D-tulostin, vinyylileikkuri, lämpöprässi, rintanappikone, laminointikone, digitointipiste ja ompelukone.

3D-tulostimella voi tulostaa pieniä muoviesineitä. Lämpöprässillä voi painaa kuvan t-paitaan, kassiin tai muuhun kankaaseen. Ennen painamista haluttu kuva tulostetaan vinyylitulostimella. Vinyylileikkurilla voi myös tehdä eri kokoisia tarroja.

Rintanappikoneella voi tehdä pinssejä, ja laminointikoneella voi laminoida kylttejä tai vastaavia.

Digitointipisteellä voi muuttaa vanhoja VHS-kasetteja, diakuvia tai LP-levyjä digitaaliseen muotoon, ja ompelukoneella voi vaikka lyhentää housuja tai ommella verhoja.

Kirjaston tiedotteen mukaan laitteiden käyttäminen on ilmaista, mutta pieniin materiaalikustannuksiin kannattaa varautua. Jos haluat esimerkiksi painattaa oman kuvan kankaalle, niin ota mukaan esimerkiksi yksivärinen t-paita (100 % puuvillaa) ja digitaalisessa muodossa oleva kuva. Kirjastolla on myös jonkin verran yksivärisiä t-paitoja ja kangaskasseja myynnissä.

Porvoon pääkirjasto järjestää jatkossa avoimia pajaopastuksia, ja laitteiden käyttöä varten voi varata 30 minuutin mittaisen opastuskerran sähköpostitse osoitteesta paakirjasto@porvoo.fi. Laitteisiin löytyy myös ohjeet.

Porvoon pääkirjaston uusi paja avataan lauantaina 19. maaliskuuta. Paja on auki avajaispäivänä kello 9–15. Paikalla on useampia henkilöitä esittelemässä laitteita ja opastamassa niiden käyttöön. Laitteiden käyttäminen on ilmaista, mutta joihinkin laitteisiin kuuluu pieniä materiaalikustannuksia.