Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lions-klubilta 1 000 euroa Porvoon nuorisopalveluille

Porvoon kaupungin nuorisopalvelut sai tänäkin vuonna Lions Club Porvoo mlk Borgå lk:lta 1 000 euron lahjoituksen nuorten harrastamisen lisäämiseen. Tuella halutaan kouluttaa ja rekrytoida nuoria kerho-ohjaajia vetämään kerhotoimintaa pienemmille nuorille. Toimintaa pyritään järjestämään kaikilla Porvoon nuorisotiloilla.

– Olemme tukeneet nuorisopalveluja jo vuosien ajan toimintatonni-nimikkeellä. Omat mahdollisuutemme löytää keinot nuorten tukemiseen kasvussa aikuisuuteen ovat rajalliset ja tässä nuorisopalvelujen ammattilaiset ovat oikea taho yhteistyöhön, kertoo LC Porvoo mlk:n nuorisovastaava Tapani Kontio.

Nuorisotilojen kerhotoiminta jäi viime vuonna pois, mutta tähän toivotaan tulevan muutos ensi syksynä. Nuoret saavat kerhon vetämisestä myös pienen korvauksen.

Koronapandemia muutti nuorisotoiminnan työmuotoja ja kohtaamisia. Nuorisotilat ovat saaneet pitää ovet auki viime syksystä lähtien ja askel askeleelta toiminta on normalisoitumassa.

– Korona on kyllä muokannut toimintaamme melkoisesti viime vuoden aikana. Esimerkiksi jalkautuvaa ja liikkuvaa nuorisotyötä olemme tehneet paljon. On jalkauduttu sinne missä nuoret ovat, kun tiloihimme ei ole saanut tulla, nuorisotyöntekijät Petra Backman ja Anna Jääskeläinen kertovat.

LC Porvoo mlk Borgå lk kerää lahjoitusvaroja vapaaehtoistyönä ja saadut varat ohjataan avustuksiin 100-prosenttisesti. Nuorisopalveluiden lisäksi Lionit tekevät yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa vähävaraisten lapsiperheiden sekä vanhusten auttamiseksi.

Lue lisää: LC Porvoon Rosé lahjoittaa varoja ystävänpäivänä – apua nyt lapsiperheille, seuraavaksi ikäihmisille

Lue lisää: Kuusikauppa alkoi Porvoossa, viikonlopusta odotetaan vilkasta