Lahden gospelkuoro mukana juhlistamassa Pukkilassa diakonian juhlavuotta – kunnanjohtaja mukana myös saarnassa keskustelemassa toivosta

Pukkilassa lähdetään juhlistamaan diakonian juhlavuotta toivon juhlalla sunnuntaina 27. maaliskuuta.

Kirkonmenojen vieraiksi kirkkoon tulee televisiostakin tuttu Lahden Gospelkuoro, joka bändeineen vastaa jumalanpalveluksen musiikista.

Yksi kuorolaisista on luvannut avustaa kirkkoherraa saarnassa. Sattumoisin hän on myös Pukkilan uusi kunnanjohtaja.

Saarnassa kirkkoherra Hannu Tiainen ja kunnanjohtaja Katarina Helander keskustelevat toivosta ja uskosta tulevaisuuteen. Kolehti kerätään Ukrainan hädänalaisten auttamiseen. Myös diakoniatyöryhmä on mukana jumalanpalvelusta toteuttamassa.

Ensimmäinen suomalainen diakonissa Matilda Hoffman vihittiin virkaan Viipurissa 150 vuotta sitten. Siitä lähtien diakonissat ja diakonit – sekä lukuisat vapaaehtoiset ovat tehneet diakoniatyötä ympäri Suomen. Kirkkolaki määrittää, että jokaisessa seurakunnassa on oltava diakonian virka. Pukkilassa diakonian virkaan kuuluu myös nuorisotyö.

Diakonia tarkoittaa lähimmäisen auttamista niin lähellä kuin kaukana. Diakonia erityisenä tavoitteena on auttaa heitä, joita muu apu ei tavoita.

Siksi monesti diakoniatyöntekijät ovat kohdanneet juuri heitä, joilla vaikeudet ovat kasautuneet, tai jotka ovat tippuneet yhteiskunnan ulkopuolelle. Tänä päivänä diakonian tarve ei ole vähentynyt: meitä kaikkia kutsutaan toimimaan toistemme hyväksi.

Juhlavuoden pääjuhlaa vietetään Pukkilassa 10. syyskuuta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut