Uusi kuntaorganisaatio alkaa hahmottua Askolassa

Askolan kunnassa valmistaudutaan Hallintoakatemian opastuksella kuntaorganisaation muutokseen, koska sosiaali- ja terveystoimi ja pelastustoimi siirtyvät vuoden 2023 alusta Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Kunnan johtoryhmä hahmotteli muutosta helmikuussa, valtuustoryhmien puheenjohtajat haastateltiin maaliskuussa ja tänä keskiviikkona oli ohjausryhmien, johtoryhmän ja kunnanhallituksen yhteinen kokous, jollainen pidetään myös huhti- ja toukokuussa.

Kunnanhallitus perehtyi Hallintoakatemian Tuuli Tarukanteleen johdolla organisaatiomuutoksen rakenteeseen.

Huhtikuussa on myös valtuustoseminaari. Tavoite on hyväksyä uusi kuntaorganisaatio 13. kesäkuuta valtuustossa, mistä käynnistyy hallintosäännön muutostyö ja valmistautuminen syksyn talousarvion laadintaan.

Pohdittavana ovat muun muassa organisaation toimivien rakenteiden säilyttäminen ja tukipalvelut, työnjaon, toimintakulttuurin ja johtamisrakenteen kehittäminen, yhteistyöverkoston ja toimintamallien hahmottaminen. Aiheena on myös henkilöstön osallistuminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen muutoksessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut