Uusia koronatartuntoja tullut keskimäärin yli sata päivässä – todellinen ilmaantuvuusluku ehkä 8 000:n luokkaa, ryhmäkodissa ja vuodeosastolla jälleen vierailukielto

Porvoon kaupunki tiedottaa, että koronavirustilanne on huonontunut kaupungissa. Kuluneella viikolla on perjantaiaamuun mennessä todettu positiivisia, laboratoriovahvistettuja tartuntoja 555 kappaletta ja ilmaantuvuusluku on kahden viikon tartuntojen perusteella 2 692. Tehdyistä laboratoriotesteistä noin puolet on tällä hetkellä positiivisia.

– Suurin osa tekee kotitestejä, joten todellinen ilmaantuvuus on todennäköisesti noin kolminkertainen, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund.

Tämä tarkoittaisi ilmaantuvuusluvun olevan todellisuudessa noin 8 000. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronavirustapausten määrää 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Westerlundin mukaan tilanne on jonkin verran huonontunut rajoitusten purkamisen jälkeen.

– Lisäksi omikron 2-virusvariantti on noin 40 prosenttia tarttuvampi kuin omikron 1-variantti, hän sanoo.

Koronavirustartunnat aiheuttavat edelleen poissaoloja kaupungin henkilöstössä, ja erityisesti varhaiskasvatuksessa on jouduttu supistamaan aukioloaikoja. Myös koulutuspalveluissa on ajoittain haasteita sijaisten löytämisessä.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asumispalveluyksikön yhteen ryhmäkotiin sekä yhdelle Näsin vuodeosastolle on asetettu vierailukielto asukkaissa ja potilaissa todettujen tartuntojen vuoksi.

– Muistutamme yksiköissämme vierailevia edelleen huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja käyttämään kasvomaskeja, jotta tartunnoilta näissä herkissä yksiköissä vältyttäisiin. Yhtään oireisena ei pidä tulla vierailulle, vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Kirsi Oksanen muistuttaa.

Jeff Westerlund kehottaa edelleen pysymään kotona lievissäkin flunssan oireissa, kertoa tutuille mahdollisista altistumisista, huolehtia käsihygieniasta ja käyttää kasvomaskia.

– Tartuntoja on paljon ja varmasti jokainen on viime aikoina lähipiirissään sen huomannut. Myös rokotussuojastaan kannattaa huolehtia, rokotusaikoja on hyvin tällä hetkellä saatavilla, Westerlund sanoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut