Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VekaraFestis tulee kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin – lastenjuhla on aiemmin järjestetty Porvoossa jo kymmenen kertaa

Perinteikäs lastentapahtuma VekaraFestis järjestetään jälleen kolmen vuoden tauon jälkeen sunnuntaina 3. huhtikuuta. Tapahtuma on järjestetty aikaisemmin jo kymmenen kertaa.

Aikaisemmin tapahtuma järjestettiin Grandissa, tällä kertaa tapahtumapaikkana on Lyceiparkens skolan ruokasali. Tapahtuman järjestää Lions Club Porvoo Blanka.

Lastenjuhlassa on tarjolla paljon hauskaa ja maksutonta tekemistä koko perheelle. Aivan uutta tapahtumassa on pehmoleluneuvola, johon lapset voivat tuoda nallensa, pupunsa, nukkensa, hiirunsa ja koirunsa punnittavaksi ja mitattavaksi. Samalla hoidetaan niiden haavat ja annetaan rokotuksia. Rokotuksia varten paikalla on laastareita ja leikkiruiskuja.

Entisistä VekaraFestis-tapahtumista tuttu Nössö-pelle touhuaa lasten kanssa koko päivän ja Sanna-täti tekee kasvomaalauksia.

Askartelupisteessä valmistaudutaan palmusunnuntaihin ja pääsiäiseen koristelemalla pajunoksia ja maalaamalla pääsiäiskortteja. Materiaaleja löytyy myös muuhun askarteluun. Heittokäden tarkkuutta kysyy hernepussiheitto ja jalan kevyttä nousua tarvitaan keppihevosradalla, jonka vaativuudesta vastaa partiolippukunta Polunlöytäjät. Lisäksi tanssipisteessä opetellaan kansantansseja.

Tapahtumassa on myös paljon muuta katsottavaa ja kuunneltavaa maksutta pitkin päivää.

Porvoonseudun musiikkiopiston lapset esiintyvät kello 11, tanssiryhmä Kuohu kello 12 ja Cheerleaders Sunbeams kello 13. Teatteri Soittorasian esityksen vuoro on kello 14.15.

Muutamia kolikkojakin taskun pohjalle kannattaa varata, sillä tapahtumassa voi pyöräyttää onnenpyörää ja ostaa arpoja. Lisäksi paikalla on kahvio kotileivonnaisineen.

VekaraFestis Lyceiparkens skolan ruokasalissa (Piispankatu 3–7, sisäpiha) sunnuntaina 3. huhtikuuta kello 11–15. Lastenjuhlaan on vapaa pääsy.