"Merellistä veneilykulttuuria kehitetään ja vaalitaan" – Marikki Hakola telakkayhdistyksen johtoon

Porvoon Länsirannan Wileniuksen telakan toimintaa pyörittävän Wilenius båtvarv ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Marikki Hakola. Hallituksen jäseniksi on valittu Max Lundell, Adele Kotsalo ja Pekka Pylkkö.

Yhdistyksen tiedotteen mukaan vuosikokouksessa linjattiin, että vuoden 2022 keskeisiä tehtäviä ovat puuveneiden telakointitoiminnan ja Porvoon merellisen veneilykulttuurin kehittäminen ja vaaliminen.

Telakkayhdistys tarjoaa yleisölle tilaisuuden tutustua perinteiseen puuveneiden rakennus- ja korjaustyöhön erilaisten tapahtumien, kuten Porvoon puuvenepäivän merkeissä. Viime syksyn tapahtumaan osallistui 33 puuvenettä ja yli 600 puuveneistä kiinnostunutta.

Tapahtumien järjestämisessä haetaan yhteistyötä muun muassa Porvoon matkailun, Porvoon museon, paikallisten pursiseurojen sekä partiolaisten ja muiden merellisten toimijoiden kanssa.

Telakkayhdistys pyrkii toiminnallaan tarjoamaan suojaisan sataman erityisesti perinteisille puu- ja klassikkoveneille. Yhdistys pyrkii myös auttamaan Porvoon kaupunkia säilyttämään historiallisen telakan ja sen ympäristön elävänä osana Porvoon kansallista kaupunkipuistoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut