Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoolaisillekin tuttu PetriS Chocolate teki Suomen suurimman suklaamunan – huutokaupassa myytävän munan tuotolla autetaan Ukrainan lapsia

Huutokaupat.comissa on parhaillaan kaupattavana Suomen suurin suklaamuna. Muna on toteutettu Huutokaupat.comin ja Porvoossa vuodesta 2015 toimineen PetriS Chocolaten yhteistyönä.

Suklaamuna on 55 senttiä korkea ja se painaa lähes 6,5 kiloa. Korkeimman huudon tekijä ostaa munan itselleen ja tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Pelastakaa lapset Ry:lle Ukrainan lasten hyväksi.

PetriS Chocolaten Porvoon myymälässä munaa ei kuitenkaan valitettavasti nähdä.

– Se on niin iso, ettei se olisi oikein edes mahtunut Porvoon myymälään. Muna on nähtävillä yrityksemme Design Hill-liikkeessä Halikossa huutokaupan loppuun asti, Petri Sirén kertoo.

Sirén pitää Suomen suurimman suklaamunan valmistusta hyvin hauskana projektina. Yli 20 vuotta huippukonditorioissa työskennelleenä ja pääsiäismunienkin maailman kaikki keksinnöt nähneenä konkarina hän halusi tehdä jotain erilaista.

– Halusin siitä erinäköisen kuin mihin maailmalla on totuttu. Päätimme, ettemme mene siitä mistä aita on matalin.

Jättimuna koottiin lopulta viidessä osassa ja neljästä eri suklaasta valetusta kuoresta ja pohjasta. Se on koristeltu erilaisilla PetriS Chocolaten omilla pääsiäissesongin tuotteilla. Koko komeus on täytetty pienemmillä suklaamunilla, passion-suklaalakuilla sekä paahdetulla valkosuklaalla päällystetyillä rusinoilla. Valmistukseen tarvittiin kolmen ihmisen työpanos.

Porvoo ei kuitenkaan saa enää kunniaa Suomen suurimmasta suklaamunasta, sillä se on valmistettu Halikossa.

– Siirsimme tuotannon Porvoosta Halikkoon noin vuosi sitten. Saimme niin hyvän tarjouksen, ettei siitä voinut kieltäytyä, Sirén sanoo.

Myymälä Jokikadulla kuitenkin jatkaa entisellään.

Sirén on vuosien varrella innostunut useammistakin erikoisista suklaatöistä. Kymmenkunta vuotta sitten hän teki Suomen arvokkaimman suklaamunan, jonka arvo oli peräti 20 000 euroa.

– Teimme sen yhteistyössä erään jalokivisepän kanssa. Suklaamunaan oli upotettu jalokiviä, Sirén muistelee.

Nyt kaupan oleva suklaasuuruus on Sirénille aidosti hyvän mielen tuote.

– Toivomme toki, että sen hinta nousisi mahdollisimman korkeaksi, sillä se menee täysin lyhentämättömänä hyvään tarkoitukseen Ukrainan lapsille, Sirén sanoo.

Suklaamunan huutokauppaalkoi 28. maaliskuuta ja se on käynnissä 10. huhtikuuta saakka. Keskiviikkoaamupäivään mennessä korkein tarjous oli ylittänyt sata euroa.

– Jaettu herkku on paras herkku. Uskoisin, että kovimmallekin suklaanystävälle on liian kova urakka syödä tuollainen muna yksin. Tästä riittää isommallekin porukalle, Sirén vinkkaa.