Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johanna Lehto-Vahtera on aloittanut Porvoon museon johtajana

Johanna Lehto-Vahtera on aloittanut työnsä Porvoon museon johtajana. Filosofian maisteri siirtyi Porvoon museoon Suomen Metsämuseo Lustosta, jossa hän toimi Luston näyttelyuudistuksen projektipäällikkönä. Museon tiedotteen mukaan Lehto-Vahtera työskenteli vuosina 2005–2020 museonjohtajana turkulaisessa Aboa Vetus Ars Nova -museossa.

Uuden museonjohtajan työ alkoi 10. maaliskuuta. Samalla kun museo valmistelee kesäkauden näyttelyjä ja avaa toimintaansa koronarajoitusten jälkeen, juhlitaan museon 125-vuotista historiaa koko vuoden ajan.

– Museot ovat yhteiskunnan tukipilareita, ne antavat aihetta ajatella ja oppia, mutta myös lumoutua historiasta ja taiteesta. Museot ovat kaikkia ihmisiä varten. Porvoon museo haluaa olla mukana porvoolaisten elämässä ja tarjota kävijöilleen unohtumattomia elämyksiä, Johanna Lehto-Vahtera linjaa tiedotteessa.

Porvoon museo on kulttuurihistoriallinen museo ja Itä-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo, jota ylläpitää Porvoon museoyhdistys.

Lue lisää: Porvoon museon 125 toimintavuotta ovat nyt yksissä kansissa – juhlajulkaisu kuljettaa lukijan Vanhan Raatihuoneen pelastumisesta sortovuosien kautta kohti kasvua keskeiseksi kulttuurivaikuttajaksi

Lue lisää: Museoselvitys: Porvoossa syytä tiivistää yhteistyötä ja siirtyä kohti yhden organisaation mallia