Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon pääkirjastossa puhutaan sota-ajan uutisoinnista meillä ja muualla, sananvapaudesta ja valeuutisista

Porvoon pääkirjastossa järjestetään maanantaina 4. huhtikuuta keskustelutilaisuus Ukrainasta ja sotauutisista.

Keskustelutilaisuus katsottiin kirjastossa tarpeelliseksi, sillä Venäjän suurhyökkäys Ukrainassa on jatkunut yli kuukauden. Asia puhuttaa paljon ja eri mediat välittävät tietoa ja kuvia tilanteesta.

Kirjasto haluaa muistuttaa, että kuvat sodasta voivat olla erilaisia eri maissa, ja toisinaan uutiset ovat jopa valheellisia. Kirjastossa pohditaankin, onko nyt kyse myös informaatiosodasta.

Kirjaston uudelle tapahtumalavalle aiheesta nousevat keskustelemaan Ylen ulkomaantoimittaja Kerstin Kronvall, Uusimaan päätoimittaja Marko Enberg ja Östnylandin päätoimittaja Helén Kurri. Illan aikana puhutaan Ukrainan tilanteesta, sodan taustoista sekä sananvapaudesta ja valeuutisista sodan aikana.

Kerstin Kronvall on ollut kirjeenvaihtajana Moskovassa 2000-luvun alkuvuosista asti, ja marraskuusta 2014 lähtien Ukrainan kriisin kirjeenvaihtajana Kiovassa. Kronvall on raportoinut Venäjän asioista ja konflikteista.

Paikallismediat kertovat keskustelutilaisuudessa sodan vaikutuksista meillä Porvoossa sekä pyrkivät lisäämään ymmärrystä sodan taustoista ja pakolaisten tilanteesta.

Kaksikieliselle keskustelulle on varattu puolitoista tuntia aikaa. Tilaisuus alkaa puoli kuudelta ja jatkuu seitsemään. Yleisö saa esittää puhujille kysymyksiä Ukrainan tilanteesta ja sota-ajan journalistiikasta.

Samalla kirjastossa voi tutustua Porvoon kansalaisopiston keramiikka- ja akvarellimaalauskurssilaisten kevätnäyttelyyn, joka on esillä pääkirjastossa vielä ensi viikon ajan 9. huhtikuuta asti.

Kurssilaiset ovat kuluneen lukuvuoden aikana toteuttaneet lintuaiheisia teoksia. Teemaa on lähestytty vapaasti, kunkin oppilaan oman idean mukaisesti.

Akvarellimaalauksen opettajana kurssilla toimii kuvataiteilija Nelli Nio, ja keramiikan opettajana keraamikko Tiina Wallius.

Keskustelutilaisuus Ukrainasta ja sotauutisista Porvoon pääkirjastossa (Papinkatu 20) maanantaina 4. huhtikuuta kello 17.30–19.