Lastennäytelmä käsittelee ystävyyden ja erilaisuuden teemoja – oppilaat pääsevät esiintymään pitkästä aikaa elävälle yleisölle

Mika Waltarin koululla Pornaisten Laukkoskella koululaiset pääsevät esiintymään pitkästä aikaa elävälle yleisölle. Koronan vuoksi aiemmat näytelmät on esitetty etänä tai tallenteelle.

Ensi keskiviikkona ja torstaina 6. ja 7. huhtikuuta esitetään lastennäytelmä Uni yksisarvisesta -tarina, joka kertoo ystävyydestä.

Esitys alkaa kello 18. Kahvio ja lipunmyynti aukeavat kello 17.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut luokanopettaja Anna Kilpeläinen, musiikit säveltänyt ja ohjannut Irja Kuisma ja näytelmän esittää Mika Waltarin koulun 5. luokka.

Näytelmän tekeminen alkaa olla Mika Waltarin koululla jo perinne. Näytelmiä on tehty joka vuosi koulun avaamisesta vuodesta 2015 alkaen 5.–6.-luokkalaisten voimin.

Näytelmän teko kuuluu sekä äidinkielen, taito- ja taideaineiden opiskeluun, että valinnaiskurssin sisältöön. Projektilla kerätään myös rahaa leirikoulua varten.

Tämän näytelmän ideoinnissa oppilaat ovat olleet mukana. Kilpeläinen harrastaa kirjoittamista ja teki lopullisen käsikirjoituksen kesälomallaan. Tämä on jo neljäs hänen käsikirjoittamansa koululaisnäytelmä.

Tarina kertoo tytöstä, joka kohtaa unimaailmassa erilaisia satuhahmoja, joiden kanssa käydään läpi kaikkia ystävyyteen liittyviä asioita hauskasti ja yllättävästikin.

– Tarinaan ujutettu piilo-opetussuunnitelma ystävyydestä ja erilaisuudesta vaikuttaa olevan sisäistynyt ainakin päänäyttelijöille Vappu Boströmille ja Nina Heleniukselle, Kilpeläinen sanoo.

Näytelmän käsikirjoituksen lukuharjoitukset alkoivat marraskuun lopussa. Harjoitustahti on tiivistynyt kohti ensi-iltaa. Viimeiset koulupäivät ennen esitystä pyhitetään kokonaan harjoittelulle.

– Yhteinen näytelmä-projekti on parantanut entisestäänkin hyviä yhteistyötaitoja ja luokkahenkeä. Vastuunottoa on täytynyt opetella, koska jokaisen työpanos ja hyvä keskittyminen siihen ovat tärkeää onnistuneen lopputuloksen saamiseksi, Anna Kilpeläinen kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut