Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Daniel Kalejaiye tunnetaan TikTokissa ja kadulla – "Se, miten iso juttu Konstaapeli Daniel nuorille on, tulee yllätyksenä esimiehille"

Työelämä: Konstaapeli Daniel eli Itä-Suomen poliisin konstaapeli Daniel Kalejaiye on nettipoliisina julkinen palvelija. Yksi hänen tärkeimmistä työkaluistaan on sosiaalisen median palvelu TikTok, jossa hänen tiliään seuraa lähes 145 000 ihmistä. Suomen seuratuimman nettipoliisin työ on hyvin erilaista verrattuna muuhun poliisityöhön vuonna 2022.

– Ainahan minulta on tultu pyytämään selfieitä. Se, miten iso juttu Konstaapeli Daniel nuorille on, tulee silti yllätyksenä esimiehille ja työkavereille, hän kertoo.

Eläkkeet: Eläkkeen määrään vaikuttavat paitsi työansiot myös palkattomat jaksot elämässä. Monista niistä kertyy tietty summa eläkettä. Eläkkeensaajia on Suomessa yli 1,5 miljoonaa. Kansaneläke täydentää eläkettä, jos työeläke jää alle Kelan tulorajojen.

Ravitsemus: A nna-Liisa Elorinne ei ajatellut olevansa aikaansa edellä, kun hän tutki 1980-luvulla Helsingin yliopiston ravitsemustieteen pro gradu -työssään idätettyjen papujen, herneiden ja siementen ravintoarvoja.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!