Astianpesukone leimahti tuleen Suomenkylässä – asukas toimi esimerkillisesti

Porvoolaisen omakotitaloasukkaan astianpesukone oli syttynyt palamaan mahdollisesti sähkövian vuoksi. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Suomenkylään varttia vaille kaksi lauantaina päivällä.

– Talon asukas oli saanut sammutuspeitteen avulla palon taltutettua ja otettua sähköt irti seinästä, palo oli siihen sammunut. Kävimme tarkastamassa tilat ja toteamassa, että asukas oli saanut palon sammumaan itse, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen vs. paloesimies Pasi Latvala sanoo.

Palo olisi lähtenyt helposti leviämään, jos asukas ei olisi ollut kotona. Pesukoneen palava muoviosa irtosi lattialle niin, että puulattia oli myös lähtenyt käryämään. Asukas toimi erittäin esimerkillisesti, Latvala kehuu.

– Jos vain pystyy omien voimien rajoissa, niin näin kannattaa tehdä, hän sanoo.

Kyseinen pesukone oli jo aika vanha, jolloin laitteet tulevat alttiimmiksi sähkövioille. Astianpesukoneen syttyminen tuleen ei ole mikään harvinainen tapaus.

– Kyllä niitä useampia vuodessa tulee omalle kohdalle, Latvala sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut