Saunapalo, ilkivaltaa hississä, pöllöt takan reunalla... – Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli yhteensä kuusi tehtävää perjantai-illan aikana

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella piti perjantaina illalla kiirettä. Hälytystehtäviä oli yhteensä kuusi itäisellä Uudellamaalla Porvoossa, Askolassa ja Loviisassa.

Illan suurin tuho sijoittui Askolaan Petettyjentielle, jossa uudehko 20-neliöinen saunarakennus tuhoutui tulipalossa kokonaan yhdeksän aikaan illalla.

Lue lisää: Uudehko saunarakennus paloi maan tasalle Askolassa – lähin palokunnan asema kaukana kohteesta

Illan aikana pelastuslaitos sai kolme eri tehtävää Loviisaan. Varttia vaille yhdeksän illalla pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta. Kyse oli kuitenkin nuorten poikien makkaran grillailusta.

Vain paria minuuttia myöhemmin tuli hälytys rakennuspalosta Koskenkylään, jossa oli nokipalo.

Piippuun jää jäämiä, jotka saattavat joskus syttyä tuleen. Karstaa jää, jos piippua ei nuohota tarpeeksi usein tai jos piippu ei toimi oikein.

– Jollei sitä poisteta, voi helposti tulla nokipalo, eli piipun sisällä oleva karsta alkaa palaa. Riskinä on se, että piippu kuumenee niin paljon, että se halkeaa, jonka jälkeen piippu on käyttökelvoton, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Antti Virtanen.

Tässä tapauksessa palo oli sammunut itsestään ja asukkaasta oli kehotettu ennen seuraavaa lämmityskertaa tilaamaan nuohooja.

Nokipalon tunnistaa yleensä siitä, että veto lisääntyy ja tulisijasta alkaa kuulua humina. Ulkoa päin katsottuna piipusta voi tulla kipinöitä tai jopa pitkä liekki ja mustaa savua.

Kolmas tehtävä Loviisassa liittyi kahden lehtopöllön pelastamiseen takasta.

Porvoossa kahdeksan jälkeen illalla pelastuslaitos kävi varmistamassa Tornipolulla Gammelbackassa, ettei ilkivallan jäljiltä kaikki oli kunnossa kerrostalon hississä. Hissi oli yritetty sytyttää tuleen.

Yhdeksän jälkeen illalla tuli hälytys Porvoon uimahallilta. Sisällä oli havaittu palaneen käryä uimahallin tiloissa.

– Tilat on tiedusteltu ja savun haju on tullut todennäköisesti ilmanvaihdon kautta rakennukseen. Kellonajan perusteella voisi ajatella, että joku olisi lämmitellyt saunaa lähitaloissa, josta olisi ehkä voinut tulla savun hajua, päivystävä palomestari Antti Virtanen arvelee.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut