Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaisten kirjailijoiden tekstejä sodan keskeltä luetaan ääneen Porvoon pääkirjastossa

Porvoon pääkirjastossa järjestetään ensi maanantaina 11. huhtikuuta tukitapahtuma Putinin Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneiden ukrainalaisten puolesta.

Draamalukuilta Talo horjahti – Kirjoituksia keväältä 2022 Ukrainasta, alkaa kello 17.30.

Tilaisuudessa luetaan ääneen ukrainalaisten kirjailijoiden kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja, jotka on kirjoitettu sodan keskellä helmi- ja maaliskuussa. Tekstejä ovat keränneet, koonneet ja kääntäneet teatteritutkija Alexandra Dunajeva, näytelmäkirjailija Elli Salo, kääntäjä Anna Sidorova ja näyttelijä Anastasia Trizna, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Tilaisuus kestää noin puoli tuntia ja se on tekstitetty ukrainaksi ja venäjäksi. Lukudraamailta järjestetään yhteistyössä Cultura-säätiön kanssa. Porvoon kaupunginkirjasto ohjaa esiintymispalkkiot Unicefin kautta ukrainalaisille lapsille.

Tilaisuuden jälkeen SPR:n Porvoon paikallisosasto kertoo työstään Ukrainan pakolaisten auttamiseksi maailmalla ja Porvoossa.

”Talo horjahti” -tekstejä kuullaan kevään aikana useassa kirjastossa sekä pidempänä versiona teattereissa ympäri Suomen. Mukana hankkeessa ovat mm. Turun Kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja KOM-teatteri.

Tukitapahtumien sarja on osa maailmanlaajuista ”The Ukrainan Component of the Worldwide Reading Project” -hanketta.