Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesälomatekemistä niin lapsille kuin perheillekin tarjolla Porvoossa

Kesälomen alku on jo nurkan takana, eikä tylsistymisen vaaraa ole, sillä tarjolla on monenlaista tekemistä.

Porvoon kaupunki on julkaissut ohjelman, johon voi tutustua osoitteessa www.porvoo.fi/kesaloma.

Ilmoittautuminen nuoriso- ja liikuntapalveluiden sekä kirjaston leireille alkaa tiistaina 12. huhtikuuta kello 9. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtumakuvauksissa.

Tarjontaa on runsaasti, joten ohessa muutama poiminta:

Runebergin Kotimuseon renkituvassa järjestetään avoimia pajoja 6.6.–27.7. sisäänpääsyn hinnalla. Runebergin kodin naapurissa, Walter Runebergin veistoskokoelmassa järjestetään kuvataiteen päivänä 10.7. piirustuspaja.

Nuoret kesämusiikin lähettiläät esiintyvät kaupungin keskustassa kesäkuussa. Muusikot kiertävät vapaasti alueilla arkisin. Toiminta järjestetään yhteistyössä Porvoonseudun musiikkiopiston ja Taidetehtaan Säätiön kanssa.

Kaupungin näyttelytilat ja museot ovat auki läpi kesän. Porvoon Taidehalliin ja Galleria Vanha Kappalaisentaloon on vapaa pääsy.

Pääkirjaston uudella lastenosastolla järjestetään 1.–2. luokkalaisille päiväleiri kesäloman toisella viikolla.

Kirjastot ovat auki läpi kesän ja myös kirjastoauto kulkee kesällä.

Porvoon Liikuntapalvelut järjestää Aurorahallin ja Urheiluhallin ympäristössä liikuntaleirejä 7–11-vuotiaille koululaisille, joissa tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin enimmäkseen ulkona. Urheiluhallin liikuntaleiri sisältää myös yhden ohjatun uintikerran.

Liikuntaseikkailuissa liikutaan luonnossa ja käydään tutustumassa mm. Grottanin kiipeilytiloihin.

Uutena leiritoimintana järjestetään elokuun alussa kolme päiväleiriä Aurorahallin ja Urheiluhallin ympäristössä, jotka on tarkoitettu 6–8 -vuotiaille. Päiväleireillä pelaillaan, leikitään ja ulkoillaan. Urheiluhallin leiriläisillä ohjelmassa on myös ohjattu uintikerta.

Liikuntavaunu lähtee kesäkuussa liikkeelle innostamaan perheitä liikkumaan. Kohteina tällä kertaa ovat Sannainen, Vanhamoisio sekä Tolkkinen. Liikuntatapahtumassa voi tutustua Liikuntavaunun monipuolisiin välineisiin sekä osallistua ohjatulle kahvakuulatunnille. Tapahtumalla on säävaraus.

Nuorisopalvelujen LiMo-auto on liikkeellä kesällä. Nuorisotyöntekijät liikkuvat ympäri Porvoota ja kohtaavat nuoria eri kaupungin alueilla ja keskustan ulkopuolella. Nuorisotyöntekijät tuovat mukanaan monenlaista tekemistä.

Porvoon Taidekoulu tarjoaa kesällä viisiviikkoisen Kesäkonstikas – kokopäiväleirin. Kesäkonstikas järjestetään viikoilla 23–25 ja viikolla 31.