Pienkuntien vanhentuneet ympäristönsuojelumääräykset ajantasalle – ”Monelta kohtaa vanhentuneet ja käyttökelvottomat”

Askolan rakennus- ja ympäristölautakunta päätti 10. helmikuuta neljän kunnan yhteisten ympäristönsuojelumääräysten päivittämisestä. Tämänhetkiset ovat vuodelta 2009 ja koskevat Askolaa, Pornaista, Pukkilaa ja Myrskylää.

Määräysluonnosten on tarkoitus valmistua ensi syksyyn mennessä, jolloin kuntalaisille ja alueen yhdistyksille tulee tilaisuus antaa mielipiteensä. Ajankohta ei ole vielä tiedossa, siitä tiedotetaan erikseen.

Määräysten päivittämiselle on varattu kaikkiaan noin vuosi. Uudet määräykset vahvistaa ja hyväksyy jokaisen kunnan valtuusto erikseen.

Ympäristönsuojelusihteeri Laura Haapolan mukaan nykyiset määräykset ovat monelta kohtaa vanhentuneet ja sitä kautta käyttökelvottomat. Lisäksi niissä on paljon päällekkäisyyksiä muiden lakien kanssa, kun lainsäädäntöä on päivitetty.

– Tästä esimerkkinä ovat muun muassa jätteiden käsittelyyn ja jätteiden polttoon liittyvät asiat, joista nykyään määrätään alueen jätehuoltomääräyksissä. Toinen esimerkki on pykälä koskien tilapäistä asfalttiasemaa. Asfalttiasematoiminta on nykylainsäädännön mukaan rekisteröitävää toimintaa eikä asemista määrätä enää ympäristönsuojelumääräyksissä.

Määräyksiä päivitetään myös, koska niissä on vanhentuneita viittauksia, kuten on esimerkiiksi meluilmoitusta koskevassa pykälässä.

– Muut muutokset ovat enemmän hienosäätöä esimerkiksi jätevesiasioihin liittyen ja niitä on tarkoitus työstää tässä kevään ja syksyn aikana yhdessä kuntien ja kuntalaisten kanssa.

Haapola muistuttaa, ettei määräyksillä ole tarkoitus puuttua yksittäisiin epäkohtiin, ne koskevat kaikkia kuntalaisia tasavertaisesti.

– Ne eivät myöskään koske toimintaa, jolla on ympäristölupa tai rekisteröitävää toimintaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut