Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisi nappasi useita kaahareita ja kortittomia kuljettajia

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät etenkin pahoinpitelyt ja kotihälytystehtävät. Myös kaahareita ja kortittomia kuljettajia tavattiin liikenteestä useita.

Erilaisia poliisitehtäviä hoidettiin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella viime viikolla yhteensä 1 566. Noin puolet tehtävistä painottui viikonloppuun ja varsinkin viikonloppuyöt olivat vilkkaita.

Kotihälytystehtäviä hoidettiin viikonloppuna 66, joka on lähes puolet koko viikon määrästä. Eniten kotihälytystehtävissä työllistivät tehtävät, joissa oli ilmoitettu häiritsevästä metelistä.

​​​​​​​​​– Koronarajoitusten poistuminen näkyi kentällä pahoinpitelyinä, rattijuopumuksina sekä päihtyneiden säilöönottoina. Myös erilaiset henkilön suojaan liittyvät tehtävät ovat olleet selvässä nousussa. Tämä kuvaa selvästi sitä, miten osalla ihmisiä menee entistä huonommin. Partiomme kohtaavat työssään usein mielenterveysongelmaisia, jotka ovat ikään kuin pudonneet yhteiskuntamme suojaverkon ulkopuolelle, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia Itä-Uudenmaan poliisille kirjattiin viime viikolla 27 ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyitä 48, kun vastaavat luvut olivat edellisellä viikolla 50 ja 41. Pahoinpitelyt keskittyivät yksityisiin paikkoihin eli ihmisten koteihin.

– Muuten tehtävät olivat pitkälti rattijuoppoja, omaisuusjuttuja, virka-apujen hoitamista, etsintäkuulutettujen hakuja sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa paikoissa missä ihmisiä liikkuu ja oleskelee. Erilaisia liikenteestä aiheutuvia tehtäviä meillä hoidettiin 72, joista peurakolareita oli 8. Erilaisten henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten määrä on hieman tasaantunut, mutta erilaisia teräaseita, käsiaseita tai muita vaarallisia astaloita esiintyy tehtävillä edelleen paljon, Ojala jatkaa.

Viime viikolla ja etenkin viikonloppuna mitattiin taas huimia nopeuksia liikenteessä.

Kovin todettu nopeus oli 184 km/h alueella, jossa on satasen nopeusrajoitus. Lisäksi liikenteestä tavattiin useita ajokiellossa olevia kortittomia kuljettajia.

– Kuivat tiet ja lähes kesäiset tieolosuhteet lienevät syynä, että kaasujalkaa painettiin liikenteessä viime viikollakin taas reippaan puoleisesti. Vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan epäillään jopa 17 kuljettajaa. Kovin todettu ylinopeus oli 184 km/h satasen alueella. Tämän lisäksi yhtä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ylitystä oli 60 km/h yli sallitun, kertoo komisario Asko Sartanen.

– Varma kesän merkki on myös mopoilijoiden ilmestyminen katukuvaan. Teimme viikonloppuna myös mopovalvontaa erikseen suunnatun valvontatoiminnan sekä erikseen tehtyjen liikennevalvontapyyntöjen mukaisesti, Sartanen jatkaa.

Liikennepoliisisektorin sekä valvonta- ja hälytystoimintasektorin partiot osallistuvat tällä viikolla koko viikon kestävään valtakunnalliseen turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaan

– Pyrimme lisäämään kiinnijäämisriskiä ja puuttumaan matalalla kynnyksellä havaittuihin rikkeisiin. Valvomme ajon aikana erityisesti matkapuhelimen sekä turvavyön käyttämistä ajon aikana. Isossa kuvassa tavoitteenamme on lisätä liikenneturvallisuutta ja vähentää liikenteessä tapahtuvia kuolemia ja vakavia loukkaantumisia, summaa Sartanen.