Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan yritysten suhdanneodotukset laskivat alkutalvella – ammattitaitoisen työvoiman puute vaivaa yrityksiä eniten

Uudenmaan yritysten suhdanneodotukset ovat laskeneet talven aikana. Asia käy selväksi Kauppakamarin keskiviikkona julkaisemasta Helsingin seudun toimialakatsauksesta.

Suhdanneodotukset laskivat niin teollisuudessa, rakentamisessa kuin palvelualoillakin. Etenkin maakunnan yrityksissä suurin haaste on ammattitaitoisen työvoiman puute ja sitä pidetään merkittävänä tuotannon kasvun esteenä. Pula ammattityövoimasta oli tammikuussa yleisin tuotannon kasvun este 33 prosentissa asiaan vastanneista yrityksistä.

Uudenmaan yrityksissä henkilöstön määrän uskotaan kuitenkin kasvavan lähikuukausien aikana. Tämän osoittaa henkilöstöodotuksia seuraava saldoluku, joka oli tammikuussa maakunnan yrityksissä 7.

Pelkästään Helsingin seutua tarkasteltaessa suhdanteet näyttävät paremmilta. Helsingin seudun työllisyys kasvoi selkeästi viime vuoden aikana, ja työllisyysaste nousi lähes kaikissa ikäryhmissä, eniten 60-vuotiaiden keskuudessa. Asiaan vaikutti voimakkaasti myös osa-aikaisten työsuhteiden määrän kasvu.