Rokotuspuhelin ruuhkautui – 4. rokoteannoksen kysyntä ollut vilkasta Porvoossa

Porvoon kaupunki on avannut lisäaikoja yli 80-vuotiaille neljännen koronarokotteen hakijoille.

Rokotusaikoja on avoinna sähköisessä ajanvarauksessa iltoihin, keskimäärin yhtenä iltana viikossa. Myös päiväaikoja on jonkin verran tarjolla.

– Rokotuspuhelin ehti ruuhkautua, kun ajanvaraus avattiin, mutta saamme jonon purettua tämän viikon aikana ja aikoja riittää sen haluaville, palvelupäällikkö Heli Sjöblom kertoo.

Porvoossa on rokotettu yli 80-vuotiaita viime viikosta lähtien ja kysyntä on Sjöblomin mukaan ollut vilkasta.

– Olemme käyneet myös rokottamassa palvelutalojen, sekä kaupungin että yksityisten asukkaita, jotka kuuluvat 4. rokotteen saajiin. Lisäksi kotihoito on rokottanut omia asiakkaitaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaan 4. rokoteannos voidaan antaa, kun 3. annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Mikäli 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Nyt suositelluilla neljänsillä annoksilla pyritään nostamaan ja pidentämään suojaa vakavaa sairaalahoitoista tautia ja erityisesti kuolemantapauksia vastaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut