Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Näsin jalankulku- ja pyörätiesuunnitelmiin voi nyt tutustua

Näsin ja Peippolan suunnista keskustaan tulevan pyöräliikenteen pääreitin kehittämissuunnitelmat välillä Näse-Juttenkatu–August Eklöfin puisto sekä Tolkkistentie–Maistraatinkatu on asetettu julkisesti nähtäville, Porvoon kaupunki tiedottaa.

Nykyiset puistokäytäväyhteydet on tarkoitus muuttaa asvalttipäällysteisiksi jalankulku- ja pyöräteiksi, jossa jalankulkijoille ja pyöräilijöille erotellaan omat kaistansa. Pyöräilijöiden kaistat toteutetaan punaisella päällysteellä. Jalankulku- ja pyöräteiden uusi leveys on 5.0 metriä.

Tammikuussa tehdyssä asukaskyselyssä toivottiin Porvoonportin puistoalueelle lisää viihtyisyyttä, erityisesti puuistutuksia. Kaupungin mukaan tästä tullaan käynnistämään oma puistosuunnitteluhanke. Puiden ja istutuksien lisääminen otetaan huomioon puistosuunnittelun yhteydessä.

Näsin ja Peippolan suunnasta keskustaan kulkevan pyöräreitin koko hankkeen suunnitelmien päätökset ovat menossa kaupunkikehityslautakunnan käsiteltäväksi 3. toukokuuta. Nyt julkisesti nähtävillä olevat suunnitelmaehdotukset ovat esillä 6.4.–20.4. välisenä aikana palvelupiste Kompassissa sekä kaupungin internetpalvelussa. Tänä aikana suunnitelmasta voidaan tehdä muistutuksia.

Pyöräreitin rakentaminen voidaan toteuttaa tulevana kesänä. Maistraatinkadun sekä Tolkkistentien ja Maistraatinkadun välisen jalankulku- ja pyörätien toteutusaikatauluun vaikuttavat parhaillaan käynnissä olevat Porvoon veden vesihuollon saneeraustyöt.

Traficom on myöntänyt toteutukseen kävelyn ja pyöräilyn valtionavustusrahaa vuosille 2020–2022.