Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennuste: Tällainen sää Suomessa on tänä kesänä

Touko–heinäkuun on Suomessa laajalti hieman keskimääräistä kylmempi, kertoo Foreca verkkosivullaan. Ennustuksen on tehnyt keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF.

ECMWF on ennustanut Suomeen keskimääräistä kylmempää kolmen kuukauden jaksoa viimeksi huhtikuussa 2018, kun silloinkin touko–heinäkuun jaksosta ennustettiin osassa maata hieman tavanomaista kylmempää.

Vuonna 2018 touko–heinäkuun jakso jakautui lopulta niin, että toukokuu oli keskimääräistä lämpimämpi, kesäkuu laajalti keskimääräistä kylmempi ja heinäkuu keskimääräistä lämpimämpi.

Suomen erittäin vaihteleva sää tarkoittaa, että viikon, kuukauden tai kolmen kuukauden sisälle mahtuu monenlaista säätä.

– Kolmen kuukauden vuodenaikaisennuste voikin toteutua monella tavalla, esimerkiksi voi olla lyhyt hyvin kylmä jakso ja muuten melko tasaista, tai sitten kylmä ja lämmin sää vuorottelevat. Tällä hetkellä onkin viitteitä, että touko–heinäkuun jakson alku voisi olla hieman tavanomaista viileämpi osassa pohjoista ja keskistä Eurooppaa. ECMWF ei kuitenkaan laske tällaisia jakson alueellisia osaennusteita Suomeen, joten Suomessa tilanne ei ole välttämättä samanlainen, Forecan meteorologi Anna Latvala kertoo Forecan verkkosivulla.

Keskiseen ja etenkin eteläiseen Eurooppaan ennustetaan laajalti tavanomaista lämpimämpää touko–heinäkuun jaksoa. Sademäärät olisivat etenkin eteläisessä Euroopassa keskimääräistä pienempiä, keskisessä Euroopassa tavanomaisia tai hieman sitä pienempiä.

Edit 7.4. kello 12.43: Muutettu otsikkoa ja vaihdettu ennusteen antajaksi ECMWF.