Neste ei halua kertoa, kuinka se palkitsi henkilöstörahastonsa viime vuoden tuloksesta – rahastolla 30 miljoonan euron pääoma

Neste ei kerro vuosikertomuksessaan ja se on kieltänyt myös henkilöstörahastoaan kertomasta, kuinka suuri summa yhtiön viime vuoden tuloksesta jaettiin voittopalkkioeränä henkilöstörahastolle.

Neste perustelee tätä sillä, että henkilöstörahasto on Nesteen Suomen henkilöstön palkitsemismuotona vain yksi tekijä henkilökohtaisen tulospalkkio-osuuden ja mahdollisten muiden palkkioiden lisäksi.

Nesteen henkilöstörahasto on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista. Viimeisimmän tilinpäätöksen (30.4.2021) mukaan henkilöstörahastossa oli 3 942. Suomessa toimii noin 200 henkilöstörahastoa, ja niitä on pienissäkin yrityksissä.

Neste maksoi viime vuonna vuoden 2020 vertailukelpoiseen tulokseen perustuen henkilöstörahastolleen voittopalkkioeränä noin 1,7 miljoonaa euroa. Vuodelta 2019 henkilöstörahastoerä oli noin 4,9 miljoonaa euroa ja vuodelta 2018 noin 5,5 miljoonaa euroa eli yli tuhat euroa jäsentä kohden.

Henkilöstörahaston erän suuruus päätetään Nesteen henkilöstö- ja palkitsemiskomiteassa aina edellisen toimintavuoden joulukuussa. Nesteen hallitus vahvistaa kyseisen summan, joka perustuu Nesteen strategisiin tulostavoitteisiin.

Nesteen palveluksessa oli Suomessa viime vuoden lopussa 238 henkeä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin, koska jalostustoiminta lopetettiin Naantalissa.

Nesteen henkilöstörahaston hallituksen puheenjohtaja Teppo Luoto kertoo, ettei tämä näkynyt pääoman pakona rahastossa.

– Monet entisistä työntekijöistä käyttivät hyväkseen oman rahasto-osuuden noston jaksotusoikeutta. Tämä mahdollistaa entiselle Nesteen työntekijälle olla neljä vuotta nostamatta hänelle kuuluvaa osuutta rahastosta tai nostaa osa osuudesta aina vuosittain syksyisin.

Henkilöstörahaston jäsenmäärä laskikin edellisvuodesta vain 89 jäsenellä.

Luoto kertoo, että yleensä nosto-oikeutta omaan nostettavissa olevaan osuuteen käyttää noin 35–45 prosenttia henkilöstöstä.

Rahastossa on sellaisiakin jäseniä, jotka eivät ole kertaakaan käyttäneet nosto-oikeuttaan. Säästöön on kertynyt huomattava summa, jolla voi esimerkiksi pehmentää eläköitymisen taloudellisia vaikutuksia.

Työntekijä saa nostaa rahasto-osuudesta 20 prosenttia verottomana, lopuista maksetaan veroa kuin palkkatulosta.

Henkilöstörahaston sijoitussalkun suuruus on nyt noin 30 miljoonaa euroa.

Teppo Luodon mukaan henkilöstörahasto teki sijoituksillaan hyvää tuottoa viime vuonna, kun osake- ja korkomarkkinat sekä vaihtoehtoiset sijoitukset nousivat.

– Vuoden 2022 alku on sen sijaan ollut sijoitusmielessä haastava inflaatiohuolien, energian hintashokin sekä Venäjän ja Ukrainan välisen sodan aiheuttaman markkinaepävarmuuden johdosta.

Henkilöstörahaston sijoitussalkun koostumus eri sijoitusinstrumenttien välillä on hyvin lähellä suomalaisten eläkeyhtiöiden sijoitussalkkukokonaisuutta. Suorien osakesijoituksen osuus on hieman alle puolet.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut