Uudenmaan Perusnaiset ry vastustaa hoitajien pakkolakia: "Missä hallitus on luurannut kaikki nämä vuodet?"

Uudenmaan Perusnaiset ry sääntömääräinen kevätkokous otti Pukkilassa kantaa Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) valmistelemaan potilasturvallisuuslakiin, joka voisi velvoittaa hoitajat töihin hoitajalakon aikana.

"Valtioneuvosto harkitsee edelleen pakkolain tuomista eduskuntaan. Eduskunta on varautunut käsittelemään asiaa ensi viikon tiistaina. Uudenmaan Perusnaiset ry vastustaa pakkolakia ja korostaa, että ensisijainen ratkaisu on oltava työmarkkinajärjestöjen neuvottelut. Nyt tarvitaan hyvät neuvottelijat pöydän ääreen", yhdistys sanoo tiedotteessaan.

Hoitajat on jätetty yksin ratkaisemaan käytännön tilanteet

Perussuomalaisten naisten mukaan hallituksen kaavailema pakkolaki tulee vaikuttamaan sote-henkilöstöpulaan juuri päinvastaisella tavalla, kuin hallitus kaavailee.

"Hoitajat ovat loukkaantuneet siitä, että heiltä ollaan viemässä jopa lakko-oikeus. Jos hallitus nyt yrittää pakottaa hoitajat töihin ja ratkaista sillä lakko-ongelman, se aiheuttaa vähän pidemmällä tähtäimellä entistä pahemman ongelman, kun yhä useampi hoitaja vaihtaa alaa tai siirtyy parempien työehtojen perässä ulkomaille töihin".

Perusnaiset ihmettelee, miksi hallitus vastaa hoitajien palkkapyyntöihin pakkolailla, ei hoitoalan työolojen parantamisella tai palkkakehityksen turvaamisella.

"Missä hallitus on luurannut kaikki nämä vuodet, jolloin potilasturvallisuus on ollut vaarassa? Sote- ja hoitoalalla on työskennelty ja hoidettu potilaita alimitoitetulla henkilöstöllä vuodesta toiseen niin, että tätä hallituksen nyt pakkolailla ajamaa "suojatyövoimaa" ei ole ollut käytössä", Uudenmaan Perusnaiset ry toteaa.

Hoitajalakko on tuonut näkyväksi sote-sektorin vajaamiehityksen, joka jatkuu sellaisena myös hoitajalakon jälkeen, mikäli alan toimijoita ei kuulla, yhdistys huomauttaa.

Juttua korjattu 10.4. klo 14.51: kuvatekstin henkilön etunimi korjattu.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut