Syyttäjältä päätös: Alkoholin etämyynti Ranskasta ja Virosta Suomeen oli laillista

Syyttäjä on tehnyt päätökset jättää syyttämättä ns. alkoholin etämyyntiasiassa. Ranskassa ja Virossa toimivien yhtiöiden vastuuhenkilöiden epäiltiin syyllistyneet törkeään alkoholirikokseen myymällä, välittämällä ja luovuttamalla alkoholijuomaa suomalaisen alkoholilain vastaisesti.

Asian taustalla on sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran syyskuussa 2020 jättämä tutkintapyyntö. Siinä se pyysi esitutkintaviranomaisia tutkimaan, ovatko virolaisen ja ranskalaisen yhtiön vastuuhenkilöt ja yhtiöissä määräysvaltaa käyttäneet henkilöt syyllistyneet alkoholijuomia internetin kautta Suomeen myydessään sellaiseen rikokseen, josta on säädetty rangaistus.

Tulli toimitti asiassa esitutkinnan ja saattoi asian syyttäjälle syyteharkintaan, koska oli syytä epäillä, että mainittujen yhtiöiden vastuuhenkilöt olisivat syyllistyneet törkeään alkoholirikokseen myymällä, välittämällä ja luovuttamalla alkoholijuomaa alkoholilain vastaisesti. Syyttäjän näkemyksen mukaan esitutkinnan perusteella ei ole todennäköisiä syitä rikoksesta epäiltyjen syyllisyyden tueksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut