Kovia nopeuksia ja huima määrä poliisitehtäviä Itä-Uudellamaalla – arki alkoi suojateiden valvonnalla

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät pääsiäisviikolla liikenteen valvonta, kovat ylinopeudet ja huimat pyhien tehtävämäärät.

– Pääsisäisen meno- ja paluuliikenteen valvonta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen aluetta halkovilla pääteillä sujui pääsääntöisesti rauhallisesti, kertoo komisario Asko Sartanen.

Muutamien kuljettajien epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja muutaman vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan.

– Kovimmat ylinopeudet mitattiin viime viikolla perjantaina 131 km/h kuudenkympin alueella ja lauantaina 143 km/h ja 151 km/h kahdeksankympin alueella. Lisäksi puhallutuksissa poliisin haaviin jäi muutama rattijuoppo, Sartanen jatkaa.

Liikennepoliisin sekä valvonta- ja hälytystoiminnan partiot valvovat ja ovat puuttuneet tiistaina tehostetusti kaikkiin suojateillä havaittuihin liikennerikoksiin ja liikenteen hallinnollisiin rikkomuksiin.

– Lyhyesti kiteytettynä kuljettajan on suojatietä lähestyttäessä noudatettava erityistä varovaisuutta ja ajettava sellaisella nopeudella, että ajoneuvon voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Kuljettajan tulee hiljentää vauhtiaan ennen suojatietä, jos suojatien läheisyydessä on jalankulkijoita, jotka voivat pyrkiä tai ovat selkeästi pyrkimässä suojatielle, komisario Sartanen sanoo.

Poliisin tehtävämäärissä näkyvät pitkät pääsiäisenajan.

– Pitkäperjantain ja lauantain yövuoroissa poliisilla oli noin parisataa tehtävää per vuoro ja torstain ja sunnuntainkin yövuorot olivat vilkkaita ja pitivät sisällään noin 150 tehtävää vuorossa. Kokonaisuudessaan pääsiäispyhien yövuoroissa hoidettiin yhteensä 700 tehtävää. Päivävuorot mukaan lukien pääsiäisen aikana hoidettiin huimat 1091 tehtävää ja sen päälle vielä poliisien tekemät oma-aloitteiset tehtävät, joita hoidettiin 352, kertoo komisario Kimmo Klemetti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut