Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansallinen veteraanipäivänä Porvoossa alkaa sankarihaudoilta – juhlassa puhuu Venäjä-tuntija Maanpuolustuskorkeakoulusta

Porvoon kaupunki kutsuu kaikki porvoolaiset veteraanit puolisoineen ja/tai saattajineen sekä veteraani- ja sotalesket juhlimaan kansallista veteraanipäivää 27.4. Opetusravintola Irikseen, Aleksanterinkatu 20.

Päivän ohjelmassa kello 13.15 Lippulinna järjestäytyy hautausmaan pysäköintialueella ja kello 13.30 on seppeleiden lasku ja lyhyt kenttähartaus. Seppeleet laskevat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi ja virkaa tekevä sosiaali- ja terveysjohtaja Kirsi Oksanen.

Iriksen Linna-salissa on kello 14.00 alkaen kahvitarjoilu ja Armi-auditoriossa kello 15.00 Veteraanipäivän juhla, jossa tervehdyssanoista vastaa Wiitakorpi. Runeberskören kuorolaulun lisäksi pitää juhlapuheen everstiluutnantti Simo Pesu, joka on vanhempi tutkija Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Venäjä-ryhmän johtaja. Puheen jälkeen lauletaan Maamme-laulu.

Tilaisuuteen edellytetään tummaa pukua ja kunniamerkkejä. Veteraanien tulee ilmoittaa kuljetustarpeista omiin yhdistyksiinsä.

Mahdollisuus autopaikoitukseen on varattu juhlan ajaksi Linnankoskenkadulle (Raatihuoneen- ja Aleksanterinkadun välille).