Kuvataidekoulun nuorten luomuksia toukokuussa ja vanha ruuhi Askolan kirjastossa koko kesän

Askolan kirjastossa voi viettää viettää aikaa, lukea lehtiä ja tutustua ajankohtaisiin aiheisiin ja lainata maksutta monipuolisia aineistoja, muistuttaa kirjastonjohtaja Keth Strömdahl. Kesällä avoinna on vain pääkirjasto, mutta sinne pääseekin joka päivä maanantaista perjantaihin. Monninkylän kirjasto on kiinni 17. kesäkuuta lähtien 15. elokuuta asti.

Koha-kirjastojärjestelmän versionvaihdon takia ovat ovet kiinni kahtena muunakin päivänä tiistaina ja keskiviikkona 7.-8. kesäkuuta.

– Kesän aikana jalkaudumme myös Monninkylän torille kahtena kesälauantaina: torin avajaisissa lauantaina 11. kesäkuuta ja 9. heinäkuuta. Tule tervehtimään meitäkirjaston henkilökuntaa torilla ja tutustu samalla pieneen mukana olevaan kirjavalikoimaan. Voit myös lainata ja palauttaa kirjoja.

Strömdahl muistuttaa, että mukana on oltava kirjastokortti tai sellaisen saa, kun henkilöllisyystodistus on mukana. Torilla mennään tietenkin säävarauksella.

Pääkirjastossa on 7.–27. toukokuuta aukioloaikoina esillä askolan kuvataidekoulun 5–16-vuotiaiden värikkäitä ja ilmeikkäitä töitä, kuten grafiikkaa, piirroksia, maalauksia ja keramiikkaa. Näiden monenlaisten kohtaamisten ihmisten tai maailmojen välillä, mielikuvituksessa tai tekniikoissa lisäksi on kirjastossa koko kesän esillä kuvataidekoulun opettajan Tiina Kolehmaisen Äiti maa muuttaa -veneinstallaatio. Sen keskiössä on vanha ruuhi ja puuveistoksia jotka käsittelevät mytologiaa ja toiseutta.

Kirjastokortti on jokaisen käyttöliittymä kirjaston monenlaisiin palveluihin. Helle-Finnasta voit kirjastokortilla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella pin-koodilla lukea ja kuunnella Ellibsin ja Bibion e-aineistoa sekä katsoa elokuvia Viddlasta, Kirjastokinosta tai Elonetistä, ja kuunnella Naxoksesta musiikkia.

– Uutena on myös Medici.tv, jonka ilmaisessa videopalvelussa voit katsella tuhansia huippulaatuisia videoita konserteista, oopperoista ja baleteista sekä dokumentteja ja opetusmateriaalia, Strömdahl vinkkaa.

PressReader-palvelussa voit lukea tuhansia sanoma- ja aikakauslehtiä 120 eri maasta yli 80 kielellä, kun lataa PressReader-sovelluksen tietokoneelle tai esimerkiksi älypuhelimeen ja kirjautuu palveluun.

Kirjastomaksujen maksukin käy nykyään verkossa, ja tämäkin palvelu koskee kaikkia Itä-Uudenmaan kirjastojen asiakkaita.

Löydät maksupalvelun Maksut -välilehdeltä, kun kirjaudut omiin tietoihisi verkkokirjastossa https://helle.finna.fi . Asiakastiedoissa on tätä varten oltava toimiva sähköpostiosoite.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut