Koronatartunnat rauhoittumassa Porvoossa – koululaiset voivat luopua kasvomaskeista toukokuun alussa

Yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten maskisuosituksesta luovutaan toukokuun 2. päivä alkaen Porvoossa.

Maskisuosituksesta luopuminen koskee myös kaupungin ja koulujen henkilökuntaa, linjasi kaupungin johtoryhmä perjantaina.

Maskia saa edelleen käyttää ja niitä on kouluissa tarjolla. Porvoon sosiaali- ja terveystoimella on oma kasvomaskiohjeistus asiakkaille ja henkilökunnalle, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kasvomaskisuositus poistuu huoltajien osalta myös varhaiskasvatuksen saatto- ja hakutilanteissa.

Kaupunki suosittelee edelleen, että kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään kasvomaskia käyttämällä ruuhkaisissa liikennevälineissä sekä sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvan kannattaa käyttää maskia, vaikka olisi täysin rokotettu.

Koronavirustilanne vaikuttaa Porvoossa olevan rauhoittumassa. Viime viikolla todettiin virallisia, laboratoriovahvistettuja positiivisia koronavirustartuntoja 381.

– Testimäärät ovat vähentyneet, mutta testeihin pääsy oli vaikeampaa lakon takia. Testeistä positiivisia oli 43 prosenttia, mikä saattaa kuvastaa sitä, että omikronaallon pahin vaihe on ohi, tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund toteaa.

Näsin osastoilla sekä Wilhelmiina-yksikössä on tällä hetkellä 25 koronaviruspotilasta. Tilanne osastoilla on Westerlundin mukaan haastava.

– Vaikka koronaviruksen omikronvariantti aiheuttaa valtaosalle väestöstä lievää taudinkuvaa, niin iäkkäille ja hauraille se voi aiheuttaa vakavaa taudinkuvaa, hän muistuttaa.

Maskin käyttöä suositellaan Porvoossa jatkossa erityisesti niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä, niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin hakeutuville asiakkaille, potilaille ja vierailijoille sekä henkilökunnalle toiminnasta vastaavan tahon ohjeistuksen mukaisesti.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut