Pienkunnat värväävät iäkkäitä asukkaita tekemään toisilleen pieniä korjauksia – nyt on tilaisuus tarjoutua auttamaan

Pornaisissa, Askolassa, Pukkilassa ja Myrskylässä alkaa hanke, joka tarjoaa kuntien ikäihmisille kotona asumiseen tukea, neuvoja ja liikuntaesteiden korjausapua, että kotona asuminen olisi turvallista ja sujuvaa mahdollisimman pitkään.

Ikäihmisten kotona asumisen tukeminen -hanke kestää 2023 huhtikuun loppuun ja Pornaisten kunnan tiedotteen mukaan sitä rahoittavat kunnat ja ympäristöministeriö.

Kuntien asukkaista etsitään vapaaehtoisia henkilöitä tekemään ikäihmisten asuntoihin kartoittavia kotikäyntejä. Korkeampi ikä ei ole tässä este, jos voimat ja taidot riittävät.

Kotikäynneillä on projektipäällikkö Kati Harkoman mukaan tarkoitus arvioida asuntojen pieniä korjaustarpeita ja tehdä pieniä korjaustöitä, kuten kiinnittää tukikahvoja ja -kaiteita, madaltaa kynnyksiä ja asentaa portaisiin luiskia.

Vapaaehtoistoimintaa ja asiakaskäyntejä koordinoi hankkeeseen rekrytoitava projektikoordinaattori.

– Esteettömän ja turvallisen asumisen vaatimuksia kannattaa pysähtyä miettimään ennakoiden. Siksi hankkeessa on tarkoitus jakaa tietoa myös asumisen ennakoinnista, kodin turvallisuuden parantamisesta ja esteettömyydestä.

Vapaaehtoistoimin toteutettavat pienet korjaukset parantavat esteettömyyttä, toimivuutta ja turvallisuutta. Ne tulevat tarpeeseen, sillä pienissä maalaiskunnissa iäkkäät asukkaat yleensä asuvat yleisesti pientaloissa – ja iso osa vieläpä yksin – vaikka vanheneva pientalo ei kaikilta osin vastaa esteettömyystarpeisiin, ole toimiva saatikka aina turvallinenkaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut